Több ezer embert várnak éjjel futni a belvárosba

HírKlikk 2020. augusztus 1. 11:30 2020. aug. 1. 11:30

Három táv, félmaraton-váltó és jelmezes bulifutam is lesz.

Szombat éjjel rendezik a Generali Night Run Budapest futóversenyt. Az immár hetedik alkalommal sorra kerülő prémium kategóriás verseny központja a Várkert Bazár, és az útvonal érinti többek között a pesti rakpartot, áthalad az Alagúton és átvezet a Budai Várnegyeden is – írja az Infostart.

A rendezők – szerdai közleményük szerint – több mint 4000 futót várnak, az egyéni indulók hat vagy kilenc kilométeren – idén teljesen új, fejlámpás és jelmezes bulifutamon is –, illetve félmaratonon vehetnek részt. Utóbbi távon váltóban is megmérethetik magukat. Noha az online nevezés múlt pénteken lezárult, személyesen még lehet jelentkezni a XIII. kerületi, Népfürdő u. 5/c. alatt található versenyirodában. A viadal alatt, délután ingyenes gyermekfutamot is rendeznek két távon, 500 és 1000 méteren – olvasható a cikkben, amely felhívja a figyelmet arra is, hogy a vírushelyzetre tekintettel, több ponton kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a teszten átesett rendezők maszkban dolgoznak, a szintidőn belüli teljesítésért járó érmet pedig kezükbe kapják a futók.

A portál hozzáteszi, hogy a névadó Generali idei sporteseményeinek fókuszában a „The Human Safety Net" nevű kezdeményezés áll, amellyel a koraszülött babáknak és családjuknak nyújtanak segítséget. Ennek része egyebek mellett a korszerűsítés, eszközadományozás, a szülőtámogatás fejlesztése és a prevenció. Az eseményre 100 orvos és ápoló kapott ingyenes indulási jogot, illetve az idén 150 éves Magyar Tűzoltóság 150 tagja is ott lesz a rajtzónában.