Újraindul a hazai teniszélet

HírKlikk 2020. június 5. 18:18 2020. jún. 5. 18:18

A koronavírus-járványt követően, Székesfehérváron indítja újra a hazai teniszéletet a Magyar Tenisz Szövetség: a Fehérvár Kupa négynapos, nagyszabású tornáján 128 teniszező indul.

A viadalt felvezető pénteki sajtótájékoztatón Juhász Gábor, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára kiemelte: minden sportoló ki van éhezve a megmérettetésre és reményei szerint, a szurkolók is arra, hogy láthassák kedvenceiket. Úgy vélte, a karantén-időszak nyomott hagyott mindenkin. Látszódni fog a semmivel sem pótolható meccsrutin kiesése, de mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb összecsapásokat láthatnak majd a nézők.

Cser-Palkovics András polgármester megtiszteltetésnek nevezte, hogy Székesfehérvár rendezheti a nehéz időszak utáni első honi viadalt, amely véleménye szerint, komoly mezőnyt vonultat fel.

Viszló Csaba, a Kiskút Tenisz Klub elnöke kiemelte, hogy ez a verseny nemcsak Fehérvár életének legnagyobb, de a magyar tenisz szempontjából is az egyik legnagyobb mezőnyt felsorakoztató viadal, hiszen eddig százhuszonnyolc nevezés futott be, F1, F2 és N1-es kategóriákban. Szerinte az elmúlt 30-40 évben ekkora létszámú és ilyen erősségű mezőny nem jött össze sehol az országban.

Jelezte, hogy a szövetség engedélyével, szabadtéren és csarnokban is lesznek meccsek, összesen tizenegy pályán játszanak majd.

Galambos Gábor versenyigazgató megerősítette, hogy ekkora mezőny egy magyar bajnokságon sem szokott összejönni. A férfiaknál Fucsovics Mártonon és Balázs Attilán, vagyis a két top 100-as magyar teniszezőn kívül, mindenki elrajtol, így az a Marozsán Fábián is, aki a legutóbb legyőzte Fucsovicsot.

Ő lesz egyébként a férfimezőny első kiemeltje, míg a nőknél a hazai színekben versenyző Fárbás Réka. Az F2-es kategóriában Szombathelyi Benedek (MAFC) lesz az első kiemelt.

A torna szombaton kezdődik mind férfi, mind női vonalon, hétfőn következnek a negyeddöntők, kedden pedig az első osztályú döntőket rendezik meg.

Forrás: MTI