Vereség az elődöntőben a női 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőjén

HírKlikk 2024. május 19. 21:15 2024. máj. 19. 21:15

A magyar női válogatott egy utolsó másodperces kosárral 19-17-re kikapott Németországtól vasárnap a debreceni 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtorna elődöntőjében, így a bronzmérkőzésen lesz alkalma kvótát szerezni.

Eredmény, nők, elődöntő:
Németország-Magyarország 19-17

A magyar pontszerzők: Papp 9, Kiss 5, Szabó 2, Böröndy 1
    
A Nagytemplom előtti Kossuth téren felállított, csaknem ezer fős arénában estefelé már fokozhatatlan volt a hangulat, ráadásul a korábban 18-19 órára jósolt zivatar sem érkezett meg Debrecenbe. A Böröndy Vivien, Kiss Virág, Papp Klaudia, Szabó Fanni összetételű gárda a negyeddöntőben viszonylag simán, 16-9-re verte a cseheket, főként a 193 centis Kiss nyolc pontjával. A németek hosszabbítás után gyűrték le Japánt 16-14-re, egyik legjobbjuk, a 190 centis Sonja Greinacher dobta a győztes duplát.

Földi Attila szövetségi kapitány együttese ezúttal kevésbé alapozhatott Kiss palánk alatti egyeduralmára, mivel Greinacher és a 188 centis Marie Reichert is remek centernek számít.

Az ideiglenes arénában ekkor már teljes telt ház volt, ami azt jelenti, hogy még a lépcsőkön sem akadt szabad hely, a szék nélkül maradt szurkolók pedig a bejáratoknál állva próbálták követni az eseményeket. A találkozó végig rendkívül kemény és színvonalas csatát hozott, két pontnál egyszer sem alakult ki nagyobb különbség. A hazaiak vezére a hihetetlenül gyors Papp volt, a hajrát viszont nem sikerült kiszurkolnia a közönségnek: egy másodperc volt hátra, amikor 17-17-nél az ellenfél bedobta a győztes duplát, a németek pedig önfeledten ünnepelték az olimpiai részvételt. A magyarok kiviharzottak az arénából, a kapitánynak bő egy órája van arra, hogy lelket öntsön a csapatba.

A válogatott a 20.55 órakor kezdődő bronzmérkőzésen Spanyolországgal vagy Kanadával találkozik. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára, azaz a két elődöntő, illetve a bronzmérkőzés győztese.

A női csapat 2021-ben is egy győzelemre volt a tokiói kvótától szintén Debrecenben, de a sorsdöntő mérkőzésen kikapott Olaszországtól.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom