Verseny közben gázolták el az egyik legjobb magyar hosszútávfutót

HírKlikk 2021. szeptember 5. 20:30 2021. szept. 5. 20:30

Elütötték Lubics Szilvia hosszútávfutót a Balatonon a PreVital Szőlőskör futóversenyen. A kilencszeres magyar bajnok az 50 kilométeres táv 35. kilométerénél tartott Balatonakali után, amikor ütést érzett a csípőjén, majd a levegőbe repült, az esésnél pedig beverte a fejét.

Hirtelen nem tudtam megmozdulni sem, el kellett telnie pár másodpercnek, mire felfogtam, mi történt. A futótársaim azonnal a segítségemre siettek, köztük egészségügyi szakemberek is” – írta Facebook oldalán a futó, akinek a bejegyzését az Index idézte. Lukács Szilvia az első sokk után valamelyest megnyugodott, ám a mentőautóban fekve, rátört a sírás, amikor a gyermekeire gondolt, mert akár nagyobb baj is történhetett volna.

A kórházban kivizsgálták, ahonnan már kiengedték, néhány zúzódással és kisebb fejsérüléssel „megúszta” a balesetet. A helyzethez képest jól van.

Egy oda-vissza szakaszon, ahol az út mindkét oldalán voltak versenyzők, a jobb oldalon futott a szabályoknak megfelelően, a szakasz belátható volt, valamint több tábla is jelezte az autósoknak, hogy verseny zajlik, így fokozottan legyenek óvatosak. Miután volt szerencsém látni és meghallgatni az autó vezetőjét, ha lehet egy naiv kérésem: senki ne üljön a volán mögé úgy, hogy totálisan alkalmatlan az autóvezetésre, mert egy pillanat alatt zúzhatja porrá bárki életét” – tette még hozzá a futó.