Vettel fogadkozik, javítana

HírKlikk 2020. július 8. 16:32 2020. júl. 8. 16:32

Az Osztrák Nagydíjon mindössze a 10. helyet tudta megszerezni a négyszeres világbajnok pilóta – ennél nem lesz nehéz jobb eredményt elérni. A helyszín ugyanaz: Red Bull Ring, Spielberg, csak most Stájer Nagydíj lesz a futam neve.

„Itt az esély, hogy jobban teljesítsek, mint egy héttel ezelőtt. Egy csomó újabb adatunk van az autóról, amellyel dolgozhatunk. Emellett úgy gondolom, sok hasznos dolgot tanultunk az első futamon” – idézi a Nemzeti Sport a szezon végén a Ferrarit már biztosan elhagyó német versenyzőt.

A lap hozzáteszi, hogy a Ferrarinak komoly hiányosságai vannak az aerodinamika és a motor teljesítményének területén is, így az előzetesen tervezettnél korábban beveti majd fejlesztéseit. A csapat eredetileg úgy készült, hogy a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon használja élesben először az új aerodinamikai csomagját, de hétfőn közölte, már a Stájer Nagydíjon bevethetnek ebből bizonyos elemeket.

Való igaz, erre szükség lehet, annak ellenére, hogy Charles Leclerc a dobogó második fokára autózott az olasz istálló gépével. A francia ugyanis sokkal inkább a szerencsének, mint az autó teljesítményének köszönheti sikerét.