A Fidesz alelnöke a zsidóktól félti Magyarországot

Föld S. Péter 2023. november 6. 07:20 2023. nov. 6. 07:20

Kósa Lajos régi, kipróbált fegyverhordozója Orbán Viktornak és a Fidesznek. Hősünk legutóbb a Hír Tv Bayer Show című műsorában szerepelt, és mint kiderült, azt szeretné, ha béke és stabilitás lenne Izraelben, mert akkor nem menekülne ide 200-300 ezer magyar állampolgársággal vagy/és felmenővel rendelkező zsidó, ami szerinte újabb problémákat okozna.

A Fidesz alelnöke olyan ember, akire minden körülmények között lehet számítani, mert temérdek alkalommal bizonyította már sokoldalúságát. Szinte nincs a mindennapi életnek olyan szelete, ahol ne érezné otthon magát, amiről ne tudna bármikor bármit mondani. Egyik emlékezetes alakítása volt, amikor a huszikról és a tuszikról értekezett, de ugyanilyen érdekfeszítőnek bizonyult, amikor a fémkupakok áfájával kapcsolatos gondolatait osztotta meg a nyilvánossággal.

Ezúttal arról beszélt, „ugyan nem tudom a számot, de biztos vagyok benne, hogy nem néhány tucat olyan ember él Izraelben, aki vagy eleve kettős, magyar-izraeli állampolgár, vagy ha beadja az állampolgársági kérelmét, azt automatikusan meg is fogja kapni a magyar felmenői miatt”. Kósa szerint Izraelben durván 200 és 300 ezer között van azok száma, akik „minden további nélkül megkaphatják a magyar állampolgárságot, ha ezt kérelmezik”. És ez „felveti azt a kérdést, hogy milyen elemi érdeke Magyarországnak, hogy Izraelben stabilitás legyen”, mert ennek a 2-300 ezer embernek az érkezésével „egy újabb probléma szakad ránk”. 

Nem az Európában és a világ számos táján növekvő antiszemitizmus miatt aggódott tehát Kósa Lajos a Bayer Showban, és a műsor névadója sem kérdezte meg, hogy milyen problémákra gondolhat a Fidesz alelnöke. Pedig Bayernek van válasza a fel nem tett kérdésre, szakértőnek számít a témában, ha valaki, ő biztosan tudja, hogy milyen problémák adódnak abból, ha zsidók jönnek Magyarországra. Nem 200-300 ezer, mert ekkora számot Bayer még elképzelni sem hajlandó, nála már ennél kevesebb zsidó is ki tudja vágni a biztosítékot. 

A Fidesz 5-ös számú tagkönyvének tulajdonosa, aki nem mellesleg Orbán Viktor barátja és bizalmasa, 2011-ben – Schiff András zongoraművésznek a Washington Postban megjelent olvasói levelére reagálva – a következőket írta az akkor még printként is létező Magyar Hírlapban: „Magyarországból bűz árad – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff… …Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…”

Nem ez volt az első eset, hogy Bayernek baja volt a zsidókkal. 2008-ban alig titkolt elismeréssel a híres-hírhedt berlini kabarék világát idézte meg, ahol – idézet következik Bayertől – „egy este megjelentek a nagyon szőke, nagyon kék szemű, horogkeresztes karszalagot viselő német fiúk, és felismerhetetlen péppé verték a bártulajdonos arcát a pult szélén...”  Pedig akkor épp nem állt háborúban a még nem is létező Izrael, és a megrettent Kósa Lajosban sem vetődött fel, hogy mi lesz velünk, ha azok idejönnek. 

Bayernek és barátainak tetszik a nagyon szőke, nagyon kék szemű, horogkeresztes karszalagot viselő német fiúk erőteljes fellépése, ám hiába zsidóznak, ők maguk is zsidók. Még akkor is zsidók, ha nem azok. Azt ugyanis, hogy ki a zsidó, bizonyos korokban és helyzetekben nem maga dönti el az ember. Göringnek tulajdonítják a mondást, pedig ő csak Karl Lueger antiszemita bécsi polgármestertől lopta a mondatot: Wer ein Jude ist, bestimme ich!. Ami – és ezt most lassan írjuk, hogy Kósa Lajos is megértse - magyar fordításban azt jelenti: hogy ki a zsidó, azt én döntöm el!



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom