A szivattyúk használatáról

HírKlikk 2019. április 23. 12:53 2019. ápr. 23. 12:53

Manapság igen nagy a kereslet és a kínálat is a szivattyúk piacán. Számtalan módon, helyen fel lehet használni, kezdve a háztartásokban egészen az üzemi méreteket meghaladó mezőgazdasági vagy egyéb iparig. Ez utóbbi szivattyúk a legnagyobb kapacitással rendelkeznek, tervezésükkor és kivitelezésükkor kiemelt figyelmet fordítottak az anyagok minőségére, strapabírásukra, és arra, hogy pontosan milyen céllal kívánjuk használni. Milyen sűrűségű és viszkozitású anyagot kívánunk vele szívattatni?

Ha szűkítjük a kört, és csak a ház körüli szivattyúk felhasználásáról szeretnénk információt kapni, akkor mik lennének a vizsgálati szempontok? Mire lehet felhasználni?

A kerttel rendelkező házaknál nem ritka, hogy az öntözőrendszerük működéséhez szükséges vizet szivattyú használatával vételezik, esetleg a vezetékes ivóvíz hiányában a kút vizét használják fel itatásra. Szivattyút használunk akkor is, ha a kertünkben medencét, kerti tavat építettünk ki.

Ha település szinten vizsgáljuk meg a szivattyúk használatának jellemzőit, érdemes szót ejteni az árvízvédelemről is. Kisebb-nagyobb felszíni vízfolyásokon levonuló extrém árhullámok esetén nem árt, ha rendelkezésre áll megfelelő szivattyú. Az árterületen fekvő ingatlanok gyakran szorulnak árvizek alkalmával arra, hogy egy megbízható és hatékony szivattyút vessenek be az elárasztott pincék, garázsok, ólak, kertek, esetleg lakóhelyiségek vizének kiszívatására. Ezen szivattyúk kapacitása, munkabírása óriási kell, hogy legyen, hiszen olykor több órán, sőt, napokon keresztül szükség van a munkájukra.

Nem csak vizet lehet szivattyúzni a házak táján. Nagyon sok esetben a közműolló még nem záródott össze, és a vezetékes szennyvízhálózat kiépítése még csak gyerekcipőben jár. A házak szennyvizét a derítőbe vezetik azokon a helyeken, ahol nem épült még ki a csatornahálózat és a megfelelő szennyvíztisztító állomás.

De ezen derítők időről időre telítődnek, és szükségessé válik, hogy kiürítsék őket. Ezt lehet végezni úgy, hogy szippantós kocsit hívnak, ami egy, a kocsin található szivattyú segítségével tartályba szívja fel a derítő tartalmát, majd elszállítja azt a kijelölt helyére. De házilag is lehet szivattyúval üríteni a derítő tartalmát, a kérdés ekkor csak az, hova?

Milyen típusú szivattyút érdemes vásárolni?

Ha minőségi terméket kívánunk használni, akkor ismert gyártók márkáit és szivattyú típusait keressük a webáruházak kínálatában. Ezekre a termékekre ugyanis garanciát vállalnak, hogy hosszú éveken keresztül biztonságosan lehet őket használni, nem lesz panasz rájuk, működésük kifogástalan. Amennyiben automata öntözőrendszeréhez kíván szivattyút vásárolni, mert gazdaságosabbnak érzi egy kerti kút vizét használni a locsoláshoz, abban az esetben kérheti az automataontozorendszer.com szakértőinek tanácsát, segítségét is

Forrás: Hírklikk