Fő a biztonság, avagy az óvszerekről dióhéjban

HírKlikk 2019. augusztus 26. 20:29 2019. aug. 26. 20:29

Napjaink egyre korábban kezdődő szexuális érdeklődésének megfelelően nagyon fontos, hogy minél előbb sor kerüljön a biztonságos szex első számú aranyszabályának megismerésére, azaz, hogy az óvszer használata kötelező!

Az óvszerekről általában

A szex egyik legfontosabb velejárója a védekezés, amire a legjobb, ha mindenki készen áll, hiszen annak elmulasztása a legnagyobb felelőtlenség mindenki szempontjából.

A felnőtt lakosság körében még mindig az óvszer örvend a legnagyobb népszerűségnek, ami majdnem 100 százalékos védelmének köszönhető.

Nincs más opció, ami egyszerre véd a nemi betegségektől, a nem kívánt terhességtől, főleg úgy, hogy mindkét fél számára biztonságos. Anyagát tekintve jórészt latexből készül, de persze léteznek kivételek.

Így ma már az sem lehet kifogás, hogy valaki allergiás az óvszer anyagára, hiszen a gyártók rájuk is gondolnak, így kaphatóak allergiások számára kifejlesztett darabok is.

Azt is gyakran hallani, hogy nem szeretik a párok az óvszert, mivel nem nyújt elég intenzív élményt az együttlét során, és emiatt kellemetlenül érzik magukat. Szerencsére ezzel sem kell már minden esetben számolni, mivel léteznek olyan kondomok, amik szinte leheletvékonyak, így biztosan nem zavarja meg az szexuális aktust.

Férfi vagy női?

Igen, bármilyen érdekes, létezik női, illetve férfi gumióvszer is. Mechanikájuk, működési elvük tekintetében ugyanaz, csak az egyik esetben a férfi, a másikban a nő használja szex közben.

Mindkét variáció maximális biztonságot nyújt, így nem kell azon totózni, hogy melyik a jobb, ebben az esetben csak a kényelem a döntő. Ma már mind a kettő igen jó áron beszerezhető bármelyik drogériában vagy webáruházban.

Ami nagyon fontos, hogy mindig nézze meg vásárlás előtt a szavatossági idejét, mivel ha lejárt, akkor a latex hatékonysága is csökken, ugyanúgy, mintha nem megfelelő körülmények között tároljuk.

Az óvszer helyes felhelyezésére is mindenképp érdemes elegendő figyelmet fordítani, mivel vannak fontos apróságok, amikkel sokat tehetünk a maximális védelemért.

  • Kibontás közben vigyázni kell, hogy nehogy felsértsük az óvszert, ezért mellőzzük az olló használatát, és az esetleges hosszú körmökkel is óvatosan bánjunk.
  • Ha már ki van bontva, ne forgassuk, mert nem mindegy, hogy melyik oldalával tekerjük le.
  • A végét csippentsük össze felhelyezés előtt, hogy ne menjen bele levegő, mert attól könnyen szakad vagy lecsúszhat.
  • Teljesen normális, ha a vége picit feljebb csúszik, mint a pénisz töve.
  • Csak vízbázisú síkosítót használjunk óvszer mellett, mert az olajos károsíthatja a latexet.
  • A környezet védelme és a higiénia miatt soha ne dobjuk el és ne is húzzuk le a wc-n. Egyrészt gusztustalan és fertőzésveszélyes, másrészt dugulást okoz.

 

Ahogy látható, óvszert használni nem bonyolult és meglehetősen hasznos is. Ne feledje: fő a biztonság!