Furcsa listán lettünk tahók

HírKlikk 2020. június 10. 17:47 2020. jún. 10. 17:47

Párizs és London mögött került Budapest népe a bunkósági dobogó harmadik fokára – egy felmérés szerint. Ugyanebben a felmérésben az oroszokról viszont kiderült, hogy roppant udvariasak.

Még a koronavírus-járvány kitörése előtt készített nemzetközi felmérést a CEOWorld Magazine egy különösen fontos európai témában: a kontinens legbunkóbb városait keresték az ötven legnagyobb településen. A felmérésben 178 500 felnőttet kérdeztek meg. Bár ezek a felmérések inkább érdekességként szolgálnak, azért mégis szép eredmény, hogy Budapest Európa harmadik legbunkóbb városa lett. A válaszadók 17,5 százaléka szerint, kifejezetten udvariatlanok az emberek a magyar fővárosban – írta meg az Azonnali.

Az aranyérmet Párizs szerezte meg (a francia főváros lakóit a válaszadók 36 százaléka gondolja bunkónak), a második helyen London végzett.

Budapest mögött Bécs és Amszterdam került a legbunkóbb ötbe. Érdemes figyelni Közép- és Kelet-Európát: Szófia a tizenötödik, Kijev a tizenkilencedik, Bukarest huszonegyedik, Varsó a huszonötödik, Belgrád pedig a harminckettedik helyet húzta be – írja a portál, feltéve a kérdést: ha a mindenkivel kedves amszterdamiak bunkók, akkor melyik város lakossága nem az?

A válasz egyértelmű: Szentpétervár 1,2 százalékkal. Az orosz várost követi Helsinki, Madrid, Athén és Lisszabon.

A lista egyébként elég orosz-nehéz, hiszen kevés ember gondolja bunkónak a volgográdiakat, de Perm és Voronyezs is felkerült, amit vagy annak tudhatunk be, hogy Oroszország őrült udvarias hely lett mostanában, vagy annak, hogy a válaszadók nagy része nem volt ott – jegyzi meg a cikk szerzője.