Ganxsta Zolee édesapja egymilliós fájdalomdíjat követel a BKV-tól

HírKlikk 2019. június 26. 15:35 2019. jún. 26. 15:35

Félreértés ne essék: Zana Józsefet, a nyolcvanéves művészt elsősorban nem a pénz megszerzése motiválja a pereskedésben azután, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat hibájából komoly balesetet szenvedett. Azért nem hagyja annyiban a vele történteket, mert szeretné, hogy a többi utasnak ne kelljen az övéhez hasonló halálközeli élményt elszenvednie.

Ganxsta Zolee édesapja, Zana József csúnya balesetet szenvedett egy héttel ezelőtt, mikor éppen a piacról, két nagy csomaggal a kezében tartott hazafelé és a mozgólépcső – előzetes figyelmeztetés nélkül – kétszer is hirtelen leállt, majd újraindult, hatalmasat rántva rajta. Zana több lépcsőfoknyit gurult lefelé, összezúzta csuklóját, hátát és mellkasát, a fejéből pedig ömlött a vér. Azonnal mentőt hívtak hozzá, és a Honvédkórházba szállították kivizsgálásra.

A nyolcvanéves művészt nagyon megviselte a baleset, ezért ügyvédet fogadott, és egymillió forintos fájdalomdíjat követel a BKV-tól - írja a Blikk.  Élete legijesztőbb élményeként emlékszik a drámai pillanatokra: "rendesen kapaszkodtam, ám egyszer csak hatalmasat rándult az egész szerkezet, majd leállt. Hirtelen azt sem tudtam, mi történik velem, hátraestem, két lépcsőfokot repültem lefelé. Össze-vissza zúztam magam, esküszöm, halálközeli élményem volt. A járókelők segítettek feltápászkodnom. Leültettek egy kis székre, akkor láttam, hogy mindenem csurom vér, a ruháim pedig teljesen szétszakadtak" – mesélt a borzalmas pillanatokról a színész, akit a mentők percek alatt a Honvédkórházba szállítottak.

„Számomra érdekes, hogy mielőtt elvittek, odarohant hozzám az állomásvezető, próbált segíteni, és elnézést is kért. Közben többször elmondta: amióta átadták a mozgólépcsőt, attól féltek, hogy valakivel hasonló baleset történik. A Honvédkórházban órákon át vizsgáltak, félő volt, hogy a koponyám is megsérült, ezért CT-t és több röntgent is csináltak. A csodával határos módon zúzódásokkal megúsztam, de még mindig komoly fájdalmaim vannak. Nemrégiben a gerincemmel is gond volt, ami most az esés miatt sajnos kiújult” – mondta a férfi, aki otthon lábadozik tovább.

Úgy érzi, nem hagyhatja annyiban a vele történteket: elsősorban nem a pénz érdekli, hanem hogy a több ezer utassal ne történhessen hasonló baleset. Emellett fájlalja, hogy több, előre lekötött előadását is le kellett mondania.

"Teljesen egyértelmű, hogy a művész úr az üzemeltető hibájából szenvedett komoly balesetet, ami könnyen életveszélyessé is válhatott volna. A forgalombiztonsági osztályra már el is küldtem a kártérítési igényünket, amelyben egymillió forintot kérünk" – közölte Zana József ügyvédje, dr. Lichy József.

Forrás: Blikk