Lagzi Lajcsi akár 12 éves börtönbüntetést is kaphat

HírKlikk 2019. május 20. 21:02 2019. máj. 20. 21:02

A közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolt Galambos Lajos számára végleg elúszott annak lehetősége, hogy automatikusan rövidüljön az a legfeljebb 12 éves börtönbüntetés, amely a vádirat és a halmazati szabályok alapján kiszabható rá. A mulatóssztár ugyanis nem élt a vádalku lehetőségével – írja a Blikk.

Az új büntetőeljárási törvény ugyanis lehetőséget ad a vádalkura, illetve az ügyész, a védő és a vádlott közötti egyezségre, amennyiben lemond a vádlott a tárgyalási jogról. Lagzi Lajcsi ezt visszautasította.

"Ha egy ilyen egyezségbe belementem volna, azzal a bűnösségemet ismertem volna el, amiről szó sem lehet. Ártatlan vagyok, meg fogom védeni az igazamat. Harcolok tovább" – nyilatkozta a zenész a lapnak, hozzátéve, hogy éveken át tartó perre és masszív védekezésre készül.

Ügyvédje megerősítette, hogy nem jött létre megállapodás.

Galambos Lajos ellen társtettesként elkövetett, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szintén társtettesként elkövetett vesztegetés miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat szerint a zenész áramot 30 millió, vizet 16 millió, gázt pedig 4,7 millió forint értékben vételezett szabálytalanul mocsai birtokán és egy tatai apartmanházban, de az áramszolgáltató ellenőreinek megvesztegetésével is megvádolták.

A közműszolgáltatók időközben elismerték, hogy nincs semmilyen követelésük.

A zenészt 2–12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Forrás: Blikk