Mégsem lesz Apostol koncert az Arénában

HírKlikk 2020. augusztus 4. 07:07 2020. aug. 4. 07:07

Mint ismeretes, a kormány úgy döntött, hogy augusztus 15. után sem engedélyezi az 500 fősnél nagyobb rendezvények megtartását.

A bejelentés után nagy port kavart a Broadway Jegyiroda közleménye, amelyben tudatták, hogy mindez nem érinti az Apostol születésnapi koncertjét, azaz augusztus 28-án meg fogják tartani a rendezvényt a Budapest Arénában. A szervezők azzal indokolták a döntésüket, hogy a hatályban lévő jogszabályok értelmében, az esemény létszámkorlátozás nélkül, zárt térben megtartható, mivel olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik.

Kovács Zoltán, a koncertet szervező Broadway Event ügyvezető igazgatója a döntésük kapcsán arra hivatkozott, hogy az augusztusi fellépés ahhoz a szabályzathoz igazodik, ami a színházak működését is biztosítja, így azt meg lehet tartani.

A történtek után, a zenekar és a Broadway Jegyiroda hétfőn este váratlan bejelentést tett a Facebookon – írja a Blikk. A zenészek egy videóüzenetben, a szervezők pedig egy ehhez csatolt közleményben tájékoztatták a nyilvánosságot és a közönséget arról, hogy közös egyetértésben úgy döntöttek, mégis elhalasztják az Apostol augusztus 28-ára meghirdetett 50 éves jubileumi buliját, és a koncertet új időpontban, 2021. március 7-én rendezik meg.

„Kedves barátaink és rajongóink! Szeretettel köszöntünk mindenkit az Apostol együttes nevében. Szeretnénk egy nagyon fontos bejelentést tenni. Ez a bejelentés arról szól, hogy az augusztus 28-ai koncertet hosszú huzavona után, keserves kínok közt megszülve, úgy döntöttünk, hogy áthelyezzük egy másik dátumra" – tájékoztatott a videófelvételen a zenekar frontembere, Meződi József.

„A szervezőkkel természetesen egyetértésben, ugye természetesen ez is azért született meg ez a döntés, mert kaptunk olyan információkat, hogy nagyon sokan nem mernének eljönni erre a koncertre. Márpedig az a 10 ezer ember, aki megvásárolta a jegyet a koncertre, nagyon jó lenne, ha március 7-én az új időpontban velünk együtt ünnepelné az Apostol együttes 50 éves évfordulóját" – tette hozzá Németh Zoltán.

A Broadway Jegyiroda a videóhoz az alábbi közleményt csatolta:

„Kedves Közönségünk!

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a 2020. augusztus 28-ra meghirdetett Apostol 50 koncertet egy új időpontban, 2021. március 7-én tartjuk meg a Papp László Budapest Sportarénában!

Az Apostol együttes és mi, szervezők is a közönség érdekeit, legfőképp mindenki egészségét tartjuk szem előtt. Az a célunk, hogy minden jegyvásárló részt tudjon venni a koncerten, és mindenkinek ugyanazt a felhőtlen szórakozást, hangulatot, koncertélményt tudjuk biztosítani. Ezért közösen úgy döntöttünk – bár a jelenlegi hatályos jogszabály nem tiltja, hogy az eseményt megtartsuk az eredeti dátumon –, hogy a koncertet egy olyan új, későbbi időpontban tartjuk meg, amikor azt már biztonságosan, zökkenőmentesen tudjuk lebonyolítani. Így később ugyan, de együtt, közösen, méltón ünnepelhetjük meg az Apostol zenekar öt évtizedes fennállását.

A már megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek, így azzal a koncert az új dátumon (2021. március 7-én) látogatható. Amennyiben a rendezvényre vásárolt parkolójegyet is, úgy természetesen az is érvényes az új dátumra.”

Forrás: Blikk