Megtámadták a TV2 stábját

HírKlikk 2019. április 11. 08:23 2019. ápr. 11. 08:23

Komoly feszültség alakult ki, ami tettlegességig fajult az Ázsia Expressz második szériájának forgatása közben Srí Lankán. A helyieknél nagy felháborodást váltott ki egy ártatlannak indult kihívás, miután a szereplők a feladatuk szerint tradicionális esküvői viseletbe öltöztek.

Tetlegességig fajuló feszültség alakult ki az Ázsia Expressz második szériájának forgatása közben Srí Lankán – írja a Bors. A helyieknél ugyanis nagy felháborodást váltott ki egy, a lap szerint ártatlannak indult kihívás, miután a szereplők a feladatuk szerint tradicionális esküvői viseletbe öltöztek. Mármint a férfi szereplők, női ruhába.

A két szereplő meglepődött, amikor forgatás közben azt vették észre, hogy helyiek csoportja ordibálva közeledik feléjük, majd egyikük meg is ütötte kísérőjüket. A tradicionális női esküvői ruhát viselő férfit látva az egyik helyi azonnal értesítette a közeli templom vallási vezetőjét. A felháborodott tömeg ezután a stáb szállodájához ment, és többen ordítva követelték: engedjék be őket az épületbe, hogy elégtételt vehessenek a hagyományaikon esett sérelemért. A belga műsorgyártó és a TV2 azonnal megkezdte a kényes helyzet elsimítását, és a hatóságok kérésének eleget téve szemtanúk előtt törölték a sértőnek ítélt felvételeket – írja a Bors.

„Senkinek nem kívánom azokat a perceket. A fiúk is nagyon megijedtek, nekem pedig konkrétan a földbe gyökerezett a lábam, hiszen nőként álltam szemben a minket körülvevő csoporttal. Amikor megértettük, hogy Krisztián és főleg Kornél ruhája okozza a bajt, azonnal elkezdtük leszedni róluk. Az egyik támadó megütötte a minket kísérő stábtagot, egy helyi segítőnket, mondván, hogy neki nem lett volna szabad részt vennie a tradícióik »megsértésében« – mondta a stáb egyik tagja a Borsnak.

A stáb és a szereplők védelmét ezért azonnal megerősítették. Az eset kapcsán hatósági eljárás indult a gyártó cég ellen.

A TV2 közleményben reagált: „Nemzetközi formátum lévén a műsorban megjelenő feladatokat minden ország bevett forgatókönyv alapján hajtja végre. Az említett küldetést más nemzetek korábban többször gond nélkül teljesítették, ezért is érte váratlanul a magyar stábot a helyiek reakciója. A szereplőket tájékoztattuk a kialakult helyzetről, akik néhány nap kényszerpihenő után már Indiában folytatják életük nagy kalandját. Az esemény hatására a további küldetéseket is felülvizsgáltuk.”

Forrás: Bors