Nyuszi-STOP!

HírKlikk 2019. április 15. 15:52 2019. ápr. 15. 15:52

Az állatvédők tapasztalatai szerint az otthonra vásárolt húsvéti nyuszik esetében a néhány napos szórakozás után általában a gyerekek nem tudnak mit kezdeni az állatokkal, ezért nagy részük hamar elpusztul a szakszerűtlen tartás következtében, vagy azért, mert a megunt nyulakat egyszerűen szélnek eresztik a parkokban, kertekben a felelőtlen gazdák.

Egy felmérés szerint a családok felénél felmerült már az élő nyuszi vásárlásának kérdése, és minden ötödik szülő enged is a nyomásnak. Az élő nyuszit vásárlóknak mindössze 8 százaléka mondta, hogy húsvét után nem tudtak mit kezdeni a kisállattal, ebben nagy szerepe lehet annak, hogy sok helyen nem csak árulják, hanem vissza is veszik a nyuszikat.

Ugyanakkor azt javasolják a szülőknek, hogy mindenképp alaposan gondolják át ezt a döntést, hiszen a nyuszik tartása a többi háziállathoz hasonlóan nagy felelősséggel jár. Ha ezt egy család nem tudja vállalni, érdemes inkább más meglepetés után nézni.

Bár sokan valamilyen kellemes emléket őriznek húsvéti kedvencükkel kapcsolatban, többen is elmesélték, hogy a nyuszi elszökött vagy a család kutyája kapta el, sőt, arra is több példa volt, hogy a kis kedvencből végül vacsora lett.

Az ajándékozást ezért is érdemes átgondolni, hiszen a gyerekeknek komoly traumát jelenthet a házi kedvenc elvesztése. 

Forrás: Hírklikk