Soltész Miklóssal üzent nekünk Ferenc pápa

HírKlikk 2019. november 28. 09:01 2019. nov. 28. 09:01

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hivatalos római látogatása során részt vett a pápa szokásos szerdai általános kihallgatásán a Szent Péter téren.

Soltész Miklós az audienciát követően, személyesen is találkozott a Szentatyával, akinek egy, a Magyarország kormánya támogatásával megújult templomokat bemutató kiadványt adott át.

Az államtitkár a pápa ázsiai útján elmondott, a béketeremtés fontosságát hangsúlyozó beszédére utalva, elmondta: a magyar kormány azzal tud hozzájárulni a szeretet és a béke civilizációjának építéséhez, ha a közösségeket támogatja. Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy a kormány a nemzet szellemi és lelki megújulása szempontjából fontosnak tartja a templomok felújítását, valamint az egyházi közfeladat-ellátást és a gyermeket nevelő családok támogatását.

Ennek a politikának már látszanak a gyümölcsei, hiszen az elmúlt években Magyarországon nőtt a házasságkötések száma, az abortuszoké és a válásoké viszont jelentősen csökkent

– mondta az államtitkár.

„Továbbra is óvjátok az életet és a családokat!" – válaszolta Ferenc pápa, aki örömmel fogadta az államtitkár szavait.

Soltész Miklós beszámolt arról is, hogy nagy megtiszteltetés és lehetőség Magyarországnak a 2020 szeptemberében Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelyre a magyarok örömmel készülnek.

Forrás: MTI/Hírklikk