A Sinopharm vizsgálja, hogy szükség van-e harmadik emlékeztető oltásra

HírKlikk 2021. március 28. 20:15 2021. márc. 28. 20:15

Az oltóanyagot gyártó Kínai Nemzeti Gyógyszerészeti Csoport áttekinti a korábbi, III. fázisú klinikai tesztek eredményeit.

A kínai Sinopharm vakcina gyártója megvizsgálja, szükség van-e harmadik emlékeztető oltásra is a hatásosabb védettség érdekében – írta a Reuters cikke alapján a Telex.

Ahogyan már mi is beszámoltunk róla, a Egyesült Arab Emirátusokban a kínai Sinopharm vakcina klinikai vizsgálatának folyamatában a harmadik adagot is elkezdték beadni az oltóanyagból, mivel a vizsgálatban résztvevő orvosok szerint a második dózis kínai vakcina után sem keletkezett megfelelő mennyiségű ellenanyag többek szervezetében, ezért van szükség egy harmadik oltásra is.

Ennek hatására Kínai Nemzeti Gyógyszerészeti Csoport áttekinti a III. fázisú klinikai vizsgálatok eredményeit. Zang Juntao, a gyártó cég leányvállalataként működő CNBG (China National Biotec Group) alelnöke szerint az előzetes eredmények azt mutatják, hogy a második emlékeztető oltás is hatékonyan emeli az ellenanyagszintet és „meglehetősen jó” hatásfokkal semlegesíti a vírus brit és dél afrikai változatát. Ezt a klinikai vizsgálatokon részt vett tesztalanyok vérmintáinak laboratóriumi vizsgálata is igazolja.

A CNBG alelnöke elmondta, hogy a továbbiakban a vírus brazil és zimbabwei variánsaival fogják elvégezni a teszteket.