Íme a licsi!

HírKlikk 2016. november 30. 10:00 2016. nov. 30. 10:00

Savanykás-édes, aromájában a muskotályszőlőhöz hasonlítható, külsőleg a szamócára emlékeztető gyümölcs. A pirostól barnáspirosig változó rücskös héj alatt, mint egy gyöngy lapul a magot körülölelő ízletes, fehér húsos, rózsaillatú magköpeny. A mag és a héj nem ehető.

Frissen, konzerválva vagy szárított formájában használható. Nyersen a legízletesebb. A friss licsi hűtőszekrényben 5-8 napig eláll, majd elveszti színét és ízletes zamatát.

Az érett termés húsához a héj felfejtésével jutnak. A termés húsa ideális szirupok, fagylaltok ízesítésére.
Tápanyagadatok (100 g): 66 kcal; fehérje: 0,83 g; zsír: 0,44 g; szénhidrát: 16,53g; rost: 1,3 g; C-vitamin: 71,5 mg

Még több egészségtippet találhatsz a Diéta&Fitnesz oldalán.