15 milliós kártérítést kellett fizetnie Schobert Norbertnek

HírKlikk 2021. június 10. 17:30 2021. jún. 10. 17:30

A legnagyobb hazai lemezkiadók még 2013-ban indítottak eljárást Schobert Norbert ellen, szerzői jogok sorozatos megsértése miatt.

Schobert Norbert ellen azért léptek fel a lemezkiadók, mert előzetes engedély és jogdíjak megfizetése nélkül használta fel a tulajdonukban lévő dalokat a fitnesz-DVD-ken. A sokáig húzódó ügy végén a fitneszgurunak tavaly 15 milliós kártérítést kellett fizetnie – írta meg a 24.hu.

A portál szerint a kiadók 80 és 90 millió forint közötti kártérítést követeltek a fitneszgurutól, ám az ügyészség a sérelmezett DVD-k jelentős részénél elévülésre hivatkozott, így csak 2010 után forgalomba került három DVD ügyében vizsgálták Schobert Norbert bűnösségét. A kiadók az elejétől fogva nyitottak voltak a peren kívüli megállapodásra, de Schobert nem élt ezzel a lehetőséggel.

A portál kereste a fitneszgurut, aki úgy nyilatkozott, örül, hogy egy nyolc éve húzódó eljárás lezárult. „Mindent kifizettem, amit kiszabtak rám és mindenkinek jó egészséget kívánok” – tette hozzá, majd megjegyezte, ennél többet nem szeretne nyilatkozni, amíg le nem zárul a kamatok megfizetésével kapcsolatos jogvita.