Brutális árbevételt ért el a Szerencsejáték Zrt. tavaly

HírKlikk 2020. szeptember 28. 18:02 2020. szept. 28. 18:02

A Szerencsejáték Zrt. 542,6 milliárd forint árbevételt és több mint 27,5 milliárd forint adózott eredményt ért el 2019-ben, az EBITDA mutatója pedig 35,5 milliárd forintra nőtt – közölte hétfőn az MTI-vel a nemzeti szerencsejáték-szervező, amely tavaly 114,4 milliárd forinttal járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához, különböző adók, járulékok, díjak, osztalék formájában.

Közleményük szerint, a kedvező makrogazdasági adatok és a lakosság szabadon elkölthető jövedelmének pozitív alakulása támogatóan hatott a szerencsejáték keresletre. A nemzeti lottótársaság jelentős működési hatékonyság növelő intézkedéseket, digitális csatorna-, és termékfejlesztéseket vezetett be tavaly, amelynek következtében tíz százalékot meghaladó árbevétel növekedést ért el a vállalat.

A társaság a 2019-es beszámolója szerint, a számsorsjátékok értékesítése 131,4 milliárd forinttal zárt tavaly, amely a 2018-as évnél 9,7 százalékkal magasabb. Ebben különösen az Ötöslottó, a Hatoslottó és a Joker tavalyi év tavaszán és év végén tapasztalható jelentős főnyeremény halmozódásának, valamint a Szerencse Hetek különsorsolásos akcióknak volt nagy szerepük.

A sportfogadási játékok termékcsoportja annak ellenére tudott 10,4 százalékkal, 255 milliárd forintra bővülni, hogy tavaly nem került sor sportfogadási szempontból kiemelkedő labdarúgó világeseményre. A földi értékesítő hálózatban játszható Tippmix esetében 9,2 százalékos (179,4 milliárd forintos árbevétel), az online elérhető Tippmixpro esetében 13,9 százalékos (74,1 milliárd forintos árbevétel) növekedés figyelhető meg, így a játékcsoport árbevételi részaránya a teljes forgalomból 47,1 százalékot tesz ki.

A sorsjegyek tavaly az előző évnél 11,9 százalékkal magasabb, 125,3 milliárd forintos bevételi számokat hoztak. 2019-ben hat alkalommal jelent meg új sorsjegy vagy sorsjegy-család – írták.

A közlemény idézi Czepek Gábort, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatóját, aki közölte, hogy terveik szerint, ellensúlyozzák a koronavírus-járvány negatív hatásait és a tavalyi évet meghaladó bevételt érnek el idén is. A járványra értékesítés-ösztönzéssel és fejlesztésekkel válaszoltak, emellett kiemelte a játékosok digitális csatornák felé való terelését, hálózatvédelmi és fejlesztési akcióterv elindítását 2100 partnerük részére és új online játékaik fejlesztését. E-sportokra már augusztus óta lehet fogadni, míg az online sorsjegy ősszel, a virtuális sportjátékfogadás pedig várhatóan 2021 elején jelenhet meg a kínálatban – fűzte hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk