Így szerezzünk a cégbe profi értékesítőket / salesesként egy jó értékesítői munkát

HírKlikk 2021. június 15. 11:10 2021. jún. 15. 11:10

A pandémia a közismerten nehéz helyzetbe került vendéglátáshoz, turizmushoz kapcsolódó szakmákon túl, szinte a teljes munkaerőpiacra komoly hatással volt. Például a cégek bevételeiért felelős értékesítési munkaköröket – főként a személyes találkozók meghiúsulását eredményező „bezárt az ország” következtében – szintén érzékenyen érintette. Rengeteg jó salesesnek megszűnt a munkahelye, a megmaradt pozíciók közül sokat csökkentett munkaidőbe szerveztek át, majd ezek egy részét is le kellett építeni.

Most a gazdaság újraindításakor újra felpezsdül az értékesítés világa, hiszen a cégeknek az elmaradt bevételeket pótolni kell, a visszaesett forgalmat fel kell futtatni, új piacokat, új vevőket kell szerezni. Ehhez pedig profi értékesítőkre van szükségük. Ennek elősegítésére jött létre hazánk első értékesítésre szakosodott állásportálja, a SalesWork.hu.

A munkaadók és munkavállalók összehozását végző, minden szakmát lefedni akaró általános munkaerő-platformokon mindkét fél óriási zsúfoltsággal találkozik. A nehéz kereshetőség és a szakmák közötti átfedésekből következő „mellélövések” megkeserítik az érintett cégek és álláskeresők életét – sőt, sajnos sokszor meg is hiúsítják az egymásra találásukat.  Ezzel szemben a szakosodott portálok csak az adott szakmába vágó hirdetéseket, valamint szakemberek pályázatait tartalmazzák, így jóval könnyebben, hatékonyabban és biztosabban kerülnek kapcsolatba a felek.

A SalesWork.hu állásportálon a hirdető cégek és a munkakereső értékesítési szakemberek egymásra találását az üzemeltetők az összes szükséges eszközzel támogatják. (Az alapítók egyike a portálüzemeltetésben, másikuk pedig az értékesítési szakmában több évtizedes tapasztalattal rendelkezik.) Többek között a munkaadó cégeknek (1) álláshirdetés sablont, teljes körű (2) toborzási-kiválasztási kézikönyvet és (3) ellenőrző listát biztosítanak. A munkát kereső értékesítők részére pedig önéletrajz- és kísérőlevél mintát és álláskeresési kisokost tettek elérhetővé. Minden érintett számára versenyelőnyt jelentenek a piacon egyedülálló egyéb hiánypótló segédanyagok (például Sales pozíciók szótára, Bevételt azonnal!, A 7 legfontosabb könyv az értékesítésről), valamint az értékesítési szakmai cikkeket tartalmazó sales blog is.

A munkakeresők számára – természetesen díjmentes szolgáltatások mellett – most a hirdetőket is ingyenes próbalehetőség várja – érdemes kihasználni a bevezetési akciót.

(X)