Lovasi még nem tudja, fellebbez-e

HírKlikk 2021. szeptember 11. 12:50 2021. szept. 11. 12:50

A zenészt két évre eltiltották a vezetéstől, amit soknak tart, de még nem tudja, fellebbez-e az ítélet ellen. Ha nem, akkor el kell adnia a házát, hogy tömegközlekedéssel jobban megközelíthető helyen lakjon a családjával.

Lovasi András zenész, a Kiscsillag frontembere még 2019-ben okozott közlekedési balesetet, amikor nekiment egy rendőrautónak. A járműben utazó egyenruhások egyike megsérült, neki maradandó sérüléseket okozott az ütközés. Ezért – bár egyszer már lezárult az ügy – az ügyészség perújítást kért, hogy súlyosítsák a bűnügyi végzésben kiszabott enyhébb büntetést, ami 225 ezer forintos pénzbírság és egy éves vezetéstől való eltiltás lett volna. A zenésznek végül 600 ezer forintos bírságot kell fizetnie és két évre tiltották el a vezetéstől.

Lovasi a Blikknek nyilatkozva elmesélte, hogy szeretett volna már az elmúlt két évben bocsánatot kérni a megsérült rendőrtől, de erre nem volt lehetősége, mert az érintett arra kérte, ne keresse. A tárgyaláson se sikerült bocsánatot kérnie a történtekért.

Lovasi András azt mondta, szeretné ha már lezárulna ez az ügy, de a bíróságtól kértek három munkanapnyi gondolkodási időt az ügyvédjével. Soknak tartja a két éves eltiltást, elsősorban a családja miatt. „Fél éve adtam le a jogosítványomat, azóta nem vezetek. A feleségem, Eszter, dolgozni jár, a fiunkat, Álmost viszi óvodába és még sofőrködik is, ha gyorsan kell valahová mennem, ő visz, neki ez nagyon megterhelő hosszú távon. Messze lakunk a várostól, ide kell a kocsi, naponta háromszor jár a busz, és biciklivel sem tudok mindenhová eljutni. A fellebbezés tehát azért kérdéses, mert ha van esély arra, hogy kevesebb ideig tiltsanak el a vezetéstől, akkor gyorsabban megoldódik a helyzetünk. Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözünk olyan helyre, ahol jobb a tömegközlekedés, emiatt nehéz a döntés” – nyilatkozta a Kiscsillag frontembere.

Forrás: Blikk