Több szerénységet, kedves Olivér!

Ejnye Olivér! Sokan emlékszünk a karriered kezdetére. Arra, hogy Farkasházy hogyan egyengette az utatokat. Tudom, hogy a változás mindenkinek megengedett, ha van alapja. Nem is szóltam volna, de ahogyan magadat el/fel akarod helyezni Bödöcs és Hajós szintjére - már ne haragudj - de az szánalmas.

„Lázár János videójáról, amelyikből a liberális oldal nagy botrányt kavart, azt kell mondanom, hogy teljesen megfelel a valóságnak, egészen elképesztő állapotok uralkodnak Ausztriában és azon belül Bécsben… Ha olyan, egyébként általam művészileg nagyra becsült kollégák – hogy csak ennél a műfajnál maradjunk –, mint Hajós András vagy Bödőcs Tibor a liberális oldalnak lettek a szószólói, akkor úgy gondolom, hogy a konzervatív oldalnak ugyanúgy »jár« ez a lehetőség, hogy ismert művészek kiálljanak az értékrendje mellett. És ha most én vagyok, aki ezt a vállamra vehetem, én lehetek ennek a zászlóvivője, akkor én ezt örömmel megteszem.” Tudod, hogy kedveltelek, szurkoltam Nektek. De elfelejtetted például azt az alapvetést, hogy a kabaré, csak ellenzéki lehet. (Pl.: a Parabola is csak addig volt életképes, amig ellenzéki volt, abban a pillanatban, amikor Szuhay kormányzati kabarét “csinált belőle” meg is halt.) Na és persze egy kicsit több szerénység sem ártana! Bödöcs egy hétvégén több könyvet olvas el, mint ahányat Te eddigi életedben olvastál. Ajánlom olvasd el az Addig se iszik című könyvét, ami Karinthy Frigyes színvonalú. Írtál ilyet? Vagy tudsz róla, hogy hosszú cikket írt a világ minden szerkesztősége számára elérhető hírügynökség, az AFP az Orbán-kormányt parodizáló magyar stand up-komikusokról, főleg Bödőcs Tiborról? Rólad hol írtak? Szóval egy picivel több szerénység soha nem árthat… A hatalomhoz való dörgölődzés meg - hidd el - megöli a színpadi teljesítményt.

2018. April. 04. 17:28

Orbán rettegése teljesen érthető

Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott már az ellenzék jelöltjeivel - mondta Havasi Bertalan, annak kapcsán, hogy több ellenzéki vezető nyilvános vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt. Ennek kapcsán olvasom a fidesz-hívők hűségnyilatkozatait, amelyeknek a lényege, hogy az “ISTEN maga dönt, senki nem tudna vele szemebeszállni”.

Csak azt nem értem, hogy ezt mire alapozzák? Azok, akikkel eddig vállalta a jelölti vitát - Horn, Medgyessy, Gyurcsány - mind felmosták vele a padlót. Azóta pedig még egy kevésbé felkészült újságíróval sem volt hajlandó szóba állni. Csak nevenincs “mikrofonállványokkal”. Ha pedig konkrét kérdést kap a Parlamentben, akkor a függöny mögé bújik, vagy a válasz helyett, pofátlanul “kellemes karácsonyi ünnepet” kíván. Pedig nemcsak jóakarat kérdése a válaszadás, hanem munkaköri kötelesség is - ha van válasza, s ha nem retteg a lebőgéstől. Persze, ha nincsenek jó válaszai, vagy azok, nem állják meg a helyüket egy valódi vitában, akkor érthető a menekülés. És persze akkor is, ha kérdések várhatók az ellopott százmilliárdokról, a magánpénznek hazudott közpénzekről, a rokonoknak, pénztárcáknak juttatott uniós és állami százmilliárdokról. A rettegése meg teljesen érthető. Ez a “bujkáló kampány”, hogy meg se hirdetik, hogy melyik várost “tiszteli meg”, s még a híveket/hívőket is távol tartják a rendezvényektől ez teljesen beleillik a képbe. Senkit ne tévesszen majd meg március 15-e! Ott a már bevált módon fogják távoltartani a kritikus tömeget az “Istentől”. Ennek a receptje már ismert az elmúlt évekből. Hogy mennyire gerinctelen gyáva ember a miniszterelnök? Csak emlékeztetnék: 1957 május elsején, a Hősök terén a “forradalmat leverő Kádár” le mert menni az emberek közé. Igaz, ő nem rabolt semmit, csak a szigorú világpolitikai rendben próbált egyensúlyozni. Az akkori világrendet két poénnal Királyhegyi Pál írta le a legérzékletesebben: - “Kitört a felkelés, majd bejöttek az oroszok és helyrelőtték a békét.” A másik egy 1956-os távirata volt: - "Eisinhover elnök STOP Wasington STOP Fehérház STOP. A késlekedő kurva anyátokat STOP"  Ez csak emlékeztetőül arra, hogy a mi kis gyávánkat semmi nem kényszeríti, csak a harács.

2018. March. 11. 19:59