Több szerénységet, kedves Olivér!

Juszt László 2018. április 4. 17:28 2018. ápr. 4. 17:28

Ejnye Olivér! Sokan emlékszünk a karriered kezdetére. Arra, hogy Farkasházy hogyan egyengette az utatokat. Tudom, hogy a változás mindenkinek megengedett, ha van alapja. Nem is szóltam volna, de ahogyan magadat el/fel akarod helyezni Bödöcs és Hajós szintjére - már ne haragudj - de az szánalmas.

„Lázár János videójáról, amelyikből a liberális oldal nagy botrányt kavart, azt kell mondanom, hogy teljesen megfelel a valóságnak, egészen elképesztő állapotok uralkodnak Ausztriában és azon belül Bécsben… Ha olyan, egyébként általam művészileg nagyra becsült kollégák – hogy csak ennél a műfajnál maradjunk –, mint Hajós András vagy Bödőcs Tibor a liberális oldalnak lettek a szószólói, akkor úgy gondolom, hogy a konzervatív oldalnak ugyanúgy »jár« ez a lehetőség, hogy ismert művészek kiálljanak az értékrendje mellett. És ha most én vagyok, aki ezt a vállamra vehetem, én lehetek ennek a zászlóvivője, akkor én ezt örömmel megteszem.”

Tudod, hogy kedveltelek, szurkoltam Nektek. De elfelejtetted például azt az alapvetést, hogy a kabaré, csak ellenzéki lehet. (Pl.: a Parabola is csak addig volt életképes, amig ellenzéki volt, abban a pillanatban, amikor Szuhay kormányzati kabarét “csinált belőle” meg is halt.)

Na és persze egy kicsit több szerénység sem ártana! Bödöcs egy hétvégén több könyvet olvas el, mint ahányat Te eddigi életedben olvastál. Ajánlom olvasd el az Addig se iszik című könyvét, ami Karinthy Frigyes színvonalú. Írtál ilyet?

Vagy tudsz róla, hogy hosszú cikket írt a világ minden szerkesztősége számára elérhető hírügynökség, az AFP az Orbán-kormányt parodizáló magyar stand up-komikusokról, főleg Bödőcs Tiborról? Rólad hol írtak?

Szóval egy picivel több szerénység soha nem árthat… A hatalomhoz való dörgölődzés meg - hidd el - megöli a színpadi teljesítményt.