Bokros tragikus bukásával egy ikon hullott el

Juszt László 2018. február 22. 14:01 2018. feb. 22. 14:01

Azt hiszem itt a vége Bokros Lajos soha el nem kezdődött politikai pályafutásának. Egyszer már esélyt kapott a mozgalma, hogy induljon a választáson. Akkor kiderült, hogy az expénzügyérnek a politikai pályát messze kellett volna elkerülnie. A technokrata döntései csak logikusak lehetnének, ebbe nem fér bele a politikai ízű ígérgetés. Bokros ezzel a mostani indulással végleg elbukott.

Bukása pedig tragikus, mert egy ikon hullott el. Ő volt az, aki bizonyította, hogy hosszabb távon lehet politikai haszna egy kemény gazdasági megszorításnak is.

Ott voltam tudósítóként a József nádor téren, amikor kiállt a diákok elé, hogy elmagyarázza nekik, miért van szükség a megszorításra. Lenyűgöző és tiszteletreméltó teljesítmény volt. Csakhogy azóta szisztematikusan rombolja ezt a képet. Most a nulla százalékos Modern Magyarország Mozgalma 32 körzetben indít jelöltet, leginkább ott, ahol az MSZP-DK közös jelölteknek tud ártani.

Bokros úr! Ön tud számolni. De hogyan fog tudni elszámolni a családjának, a barátainak, ha esetleg pont az a néhány tucat pocsékba ment szavazat segít győzni a fideszes jelölteknek, amit az Ön emberei - valamilyen véletlen folytán - elvisznek?

Vagy az egója tényleg erősebb, mint az ország iránt érzett felelősség? Sajnálom, de nálam felsorakozott Szili, Fodor, Lévai Katalin és Cser Ágnes mögé.