A Párbeszéd is állít miniszterelnök-jelöltet

KlikkTV 2020. június 30. 15:59

Azóta beszédtémA, hogy Karácsony Gergely esetleg miniszterelnök-jelölt lehet Orbán Viktor kihívója, amióta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes belengette, majd Fürjes Balázs kijelentette a Klikktv-ben: a főpolgármester lehetséges kihívója a miniszterelnöknek. Adásunkban Kocsis-Cake Oliviotól is megkérdeztük, pártja támogatná-e a Karácsony Gergely jelöltségét. Mint mondta: „úgy gondoljuk, hogy ő a legalkalmasabb erre a pozícióra, de azt szeretnénk, hogy előválasztáson, a szavazók döntsenek.”

A Párbeszéd párt véleménye szerint, ugyancsak előválasztásra van szükség ott is, ahol vitás a képviselőjelölt személye, de a listáról is előválasztást szeretnének. Arról még nincs megállapodás, hogy milyen módon áll össze a lista, lesz-e ernyőszervezet, hány lista lesz, de „ez egy jó vita, hiszen a leghatékonyabb módszert keressük, ahol nem számít a személyes hozzáállás, kivel szeretnék, vagy nem szeretnék egy listán szerepelni” – jelentette ki.

„Az előválasztást mint egy road show-t képzeljük el, amely egy-két hónapon keresztül tartana a pártokkal és a miniszterelnök-jelöltekkel, hasonlóan az amerikai előválasztás folyamatához”– amely a képviselő szerint, olcsóbb megoldás, és lehetőséget ad a közbeszéd tematizálására is. „A budapesti előválasztás azért volt sikeres, mert az emberek megismerhették a jelöltek programjait” – tette hozzá Kocsis-Cake Olivio.