Kásler nem vállalja a felelősséget, húzzon el!

KlikkTV 2020. május 8. 22:00

Nyíregyháza megyei kórházában dolgozó orvosokkal, nővérekkel beszélgetett Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő, akik elmondták neki az egyik kollégájuk tragédiáját: koronavírussal fertőzötten, lázasan, halálfélelemtől kiáltozva, egyedül feküdt egy szobában. Utolsó üzenetében megírta: meg fogok halni. Másnap reggelre elhunyt - mondta el a politikus a Klikktv-ben.

A nagyon magas halálozási ráta mellett, magas az egészségügyi dolgozók fertőzöttségi rátája is. Itt valakinek vállalnia kell a felelősséget - jelentette ki Korózs Lajos, majd úgy folytatta -, ezért mondtam a Parlamentben, hogy Kásler húzzon el. Az EMMI miniszter igaz történetekkel való szórakoztatásnak minősítette egyik képviselőtársam felszólalását, aki kérdőre vonta a 41 éves egészségügyi dolgozó halála miatt, aki a koronavírusból felépült, de a kórházi fertőzésbe belehalt. 

A politikus szerint Kásler Miklós nem megfelelő retorikai képessége még nem volna nagy baj, de láthatóan nem érzékeli a válságot. Amellett, hogy rendeletek helyett levelekben utasítja az egészségügyi dolgozókat a teendőkről, olyan ellentmondásosak ezek, amiket egy tisztességes orvos nem hajt végre.

Ágyszám-leépítés mennyire humánus, mennyire etikus? A halálnak is van méltósága - jelentette ki a szocialista politikus.