Trianon századik évfordulója fékezett habzású volt a Fidesznél

KlikkTV 2020. június 6. 16:10

A Klikktv vendége két hét után ismét Csintalan Sándor volt.  Ezúttal azt mondta: „zavarban vagyok. Zavarban vagyok, mert egy olyan katyvasz alakult ki a Trianon-téma körül, amit nehéz feloldani. Miközben Kövér László és Áder János a Parlamentben – egyesek szerint – XXI. századi beszédet mondott, a Fidesz kiadott egy közleményt, amely szerint, Brüsszel is a baloldal – nem egy erős, szuverenitását megőrző Magyarországot akar, hanem egy gyenge, identitását vesztőt, amelyet gazdaságilag is kifosztanak”. Ebből Csintalan szerint az következik, hogy – ahogyan a miniszterelnök egyszer megfogalmazta – ne azt figyeljük, amit mondanak, hanem azt, amit tesznek. Megjegyezte: „most éppen cigányautonómiával fenyegetik a saját szavazóikat. Nemzetről és hazafiságról prédikálnak, miközben kirabolják ezt az országot és a nemzet jelentős részét kirekesztik.”.

Mint Csintalan mondta: el tudom képzelni, hogy ugyanúgy, ahogyan a VII. kerületi bulinegyedből a járvány ideje alatt, úgy a Trianon emlékműből is nyilvános WC lesz. Ez ugyanúgy nem előzmény nélküli, mint a Deák téri gyilkosság. Hosszú idők óta zajlik ez – akármennyire nem vették észre az úri politizálást mívelők. És azok is, akik odamentek megemlékezni, meggyőződésem, hogy odaküldték őket – jelentette ki.

„Orbán Viktor úgy teremt biztonságot, hogy közben ellenséget képez. Ellenség, aki nem velük van, ellenség a cigányság, de vannak olyan ellenségek is, akik hasznosak a számukra” – mondta Csintalan.