25 év börtönnel fenyegetik Demeter Mártát

Nagy András 2019. február 13. 13:06 2019. feb. 13. 13:06

Azt, hogy a Flóra-ügy miatt Demeter Márta a Fidesz célkeresztjébe került, mi sem mutatja jobban, mint hogy szerda reggel Mészáros Lőrinc ECHO TV-jében már azt is felvetették, hogy nem csak a honvédelmi bizottsági tagságától lehetne megfosztani, hanem a parlamenti mandátumától, sőt a szabadságától is.

A kormánypárti média kedvenc biztonsági szakértője, Georg Spöttle szerint Demeternek az a szerencséje, hogy Magyarországon vagyunk, nem pedig Amerikában, ahol 25 év börtön járna azért, amit tett. Vagyis azért, mert tavaly ősszel a kormányfő titokzatos repülőútjaival kapcsolatos kutatásai során tévedésből hírbe hozta a miniszterelnök Flóra nevű lányát.

Az ellenzék ugyanakkor kiáll a miniszterelnök lányát tévedésből hírbe hozó LMP-s képviselőnő mellett. A Hírklikk megkeresésére Molnár Zsolt szerdán azt mondta, amit az ügyről eddig látni lehet, az alapján ez egy erős politikai támadásnak tűnik Demeter Márta ellen, következésképpen elfogadhatatlan az ellene indult eljárás és a fideszes médiaössztűz.

A napokban több, a témával foglalkozó cikkben és műsorban is elhangzott, hogy a Demeter-ügyet a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elé kellene vinni, és ott meg kellene vizsgálni, hogy az LMP-s képviselővel szemben nemzetbiztonsági kockázatot megállapító Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) szakvéleménye megalapozott-e.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagja szerint az elsősorban Demeter Mártán múlik, hogy lesz-e szó az ügyéről a nemzetbiztonsági bizottságban. Az LMP-s képviselőnek ugyanis lehetősége van az AH elmarasztaló szakvéleménye ellen fellebbezni. Ha ezt megteszi, a nemzetbiztonsági bizottság tagjai a jogorvoslati eljárás során elvileg megismerhetik az ügy iratait – tette hozzá.