Bajkai: Niedermüller Péter megsarcolja a kerületi vállalkozásokat

HírKlikk 2020. június 6. 19:40 2020. jún. 6. 19:40

Niedermüller és a VII. kerület baloldali önkormányzati vezetése megsarcolja a kerületi vállalkozásokat, ahelyett, hogy segítené őket, mondta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus szerint, a DK-s polgármester vezette önkormányzat továbbra is behajtja a közterület-használati díjat a vendéglátóhelyektől, pedig a kormány elengedte ezt. Bajkai úgy véli, ezzel milliós nagyságrendű bevételre tesz szert – az alapból nehéz helyzetben lévő vállalkozások kárára – írja az atv.hu.

Elmondta azt is, hogy ismeri a kerület problémáit és szerinte a lakók és vállalkozások segítségével kell rendet teremteni. „Helytelen, kifejezetten káros az az önkormányzati magatartás, amikor a lakókat és a vállalkozásokat egymással szembeállítja, véleményüket nem kéri ki a közterület-használat körében” – tette hozzá Bajkai.

Niedermüller Péter már korábban nyilatkozta, hogy a szabályokat még a kerület előző vezetése határozta meg. A jelenlegi önkormányzat csak betartatja az előírásokat.

Forrás: ATV/Hírklikk