A Diákparlament Soros György bábszínháza

HírKlikk 2017. szeptember 15. 21:06 2017. szept. 15. 21:06

Demonstrációt tartott a Független Diákparlament nevű szerveződés az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt péntek délután. A szervezet az oktatáspolitika jelenlegi iránya ellen akarta felhívni a társadalom figyelmét.

A tüntetők, kb.30 fő a Nádor utcából, a Közép-európai Egyetem (CEU) épületétől vonultak át az Akadémia utcába, az Emmihez. Közben folyamatosan énekelték a Pink Floydtól az Another Brick in the Wall című dalt (politikailag aktualizált szöveggel), a minisztériumnál pedig egy jelképes falat építettek cipősdobozokból. Ez azt szimbolizálja, hogy a nemzeti együttműködés rendszere falat emelt a döntéshozók és a társadalom közé.

A felépített falra a résztvevők az általuk kidolgozott 80 pontos program néhány fontosabb megállapítását írták ki.

A szervezet azt szeretné elérni a minisztériumnál, hogy ezen felvetéseiket hallgassák meg, mert szerintük ez az oktatás érdekét szolgálná, valamint erősítené a diákokban a demokráciaélményt.

A Független Diákparlament szóvivője újságírók előtt elmondta, visszautasítják azt, hogy megmozdulásuk a "Soros-terv" része lenne, mert a kormányzati sajtóban felvázolt felkavaró tevékenység helyett békésen és a törvények betartásával tiltakoztak.

Az EMMI a tüntetést követően közleményt juttatott el az MTI-hez a következő szöveggel:

A Független Diákparlament Soros György bábszínháza. Mai akciójukkal érdemben nem foglalkozunk.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma