A Farkas Flóriánok jelentik az igazi veszélyt a cigányságra

Föld S. Péter 2019. április 25. 12:11 2019. ápr. 25. 12:11

Nyilatkozott a Magyar Hírlapnak Farkas Flórián, a Lungo Drom cigányszervezet vezetője. Annak a Magyar Hírlapnak, amely valamikor újság volt, és amely mára a Fidesz propagandakiadványává fajult. Ez a Farkas Flórián ugyanaz az ember, aki egy időben romaügyi biztosként a cigányság felzárkóztatásáért volt felelős. Híd a munka világába, meg hasonlók.

Farkas Flórián romaügyi biztosként nem tartotta fontosnak, hogy megszólaljon. Csöndben volt akkor is, amikor utódja, Balog Zoltán, akkor még az Emmi minisztereként azt mondta Tusványoson, hogy a kormány még nem tudta eldönteni a cigányságról, hogy tehertételt jelentenek-e az országnak, vagy erőforrást. Farkas Flórián akkoriban ennél sokkal fontosabb dolgokkal volt elfoglalva, drága és költséges irodát kellett vásárolni és fenntartani a szervezet számára, valamint szolgálati autókat, ne csodálkozzunk hogy ilyen apróságok kommentálására nem maradt energiája.

Hallgatott akkor is, amikor Lázár János, még a Miniszterelnökséget vezető miniszterként, azzal indokolta a közmunka szükségességét, hogy azok, akik reggel 6-tól, dolgoznak, délután 3 óra után már fáradtak lesznek ahhoz, hogy lopjanak. Farkas Flóriánnak ekkor le kellett volna köpnie Lázár Jánost, vagy felállni a parlamentben, és ott megkérdezni, hogy ez most az Orbán-kormány egyik miniszterének magánvéleménye volt, vagy hivatalos állsáfoglalás.

Farkas Flórián azonban hallgatott. Nyilván azért is, merthogy volt neki baja elég. Például, az az 1,6 milliárd forint, amelynek a Híd a munka világába projekt kapcsán kézen-közön nyoma veszett, és amelynek nagy részét  a kormány a magyar adófizetők pénzéből gálánsan visszapótolta.

Farkas Flórián csak most tudott megszólalni, amikor már javában tart az Európai Parlamenti választás kampánya. Most is csak annyit volt képes kipréselni magából, hogy a cigányságra a migráció jelenti a legfőbb veszélyt, és hogy ők, mármint a cigányok, szeretnének egy biztonságos országban élni, olyan helyen, ahol lányaikat, asszonyaikat nyugodtan kiengedhetik az utcára. Ezért is támogatja Orbán Viktor hét pontját, és – ezt már mi tesszük hozzá – akárhány pontja volna Orbánnak, Farkas azokat is mind támogatná.

Farkas úgy tesz, mintha nem tudná, mi jelenti a magyarországi cigányságra a legfőbb veszélyt. Elmondjuk helyette: a szegénység, a nyomorúság, a kilátástalanság. Az, hogy a legtöbben közülük kevés iskolát végeztek, ezért semmilyen, vagy csak a társadalmi ranglétra legalsó fokához kapcsolódó munkához jutnak. A cigányság legfőbb problémája a tanulatlanság, ebből következik az összes többi baj.

Nem a migránsoktól kell tartaniuk Magyarországon a cigányoknak, hanem a Farkas Flóriánoktól, és azoktól a cigányvezetőktől, akik máig nem tudtak elszámolni a Híd a munka világába projekt több mint másfél milliárd forintjával. A magyar cigányok számára nem a migránsok, hanem a Farkas Flóriánok jelentik az igazi veszélyt.