A Fidesz pécsi jelöltje tanúként hazudott egy bírósági perben

HírKlikk 2019. október 3. 17:06 2019. okt. 3. 17:06

Sajtóinformációk szerint Vári Attila, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje a bíróság előtt olyan tanúvallomást tett egy ügyben, melyet később a taláros testület nem tartott szavahihetőnek. A Mindenki Pécsért Egyesület szerint Várinak nemcsak a PSN Zrt. éléről kell lemondania, de a polgármesterjelöltséget is el kell engednie a történtek miatt.

A Népszava csütörtökön cikkezett arról, hogy egy büntetőperben tanúként tett vallomást Vári Attila, a pécsi Fidesz-KDNP-ÖPE jelöltje (a tanúvallomást a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. ügyvezetőjeként tette meg Vári), ám a bíróság nem találta szavahihetőnek Vári vallomását. 

A lap cikke szerint "a pécsi sportcsarnok (PSN) egy kulturális rendezvénynek adott otthont, ami után a biztonsági őrök megvertek egy egyetemistát. A sértett nem hagyta annyiban a dolgot, feljelentést tett, így két őrző-védő vádlottként állt a bíróság elé, és két ítélet született arról, hogy lényegében ok nélkül bántalmazták az egyetemistát. ű

A biztonsági őrök azt vallották, a megvert ember a létesítmény mosdójában tört-zúzott, illetve fenyegetően lépett fel velük szemben, ezért volt szükség az erélyesnél jóval keményebb beavatkozásra. Ezt a verziót adta elő többek között a sportcsarnok biztonságáért felelős vezető, a rendezvény biztosítását végző cég embere, illetve Vári Attila."

A Mindenki Pécsért Egyesület egy közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amelyben arról írnak, hogy Várinak távoznia kell a PSN éléről, az őt jelölő Fidesznek pedig vissza kell hívnia az olimpikont, mivel

"Péccsel, a pécsiséggel összeegyeztethetetlen, ha egy párt jelöltjéről kiderül, hogy magának hagyott jóvá juttatást, üzlettársait bízza meg kétes munkákkal a pécsi adófizetők pénzéből, ugyanaz a jól körülhatárolható fideszes üzleti kör a nyertese a részvételével zajló gyanús ügyleteknek.

Az viszont már minden határon túlmegy, hogy a legfrissebb hírek szerint nem csak hogy nem sikerült igazat mondania igazmondási kötelezettség terhe alatt egy büntetőperben, amire tanúként idézték be, de még a tanúk befolyásolásával is összefüggésbe hozta a bíróság."