A fideszes képviselő lányának elképesztő kedvezménnyel adott el a Belváros egy üzletet

HírKlikk 2020. szeptember 28. 10:26 2020. szept. 28. 10:26

A környék négyzetméteráraihoz képest, csaknem milliós engedménnyel kapott egy elegáns virágüzletet édesanyja párttársainak szavazatával.

Piaci árához képest, így több tízmillió forinttal olcsóbban jutott egy értékes ingatlanhoz a belvárosi önkormányzat nyári ülésén Szágerné Fazekas Éva kormánypárti képviselő lánya. A Bajcsy-Zsilinszky úti elegáns virágüzlet tulajdonjogához – az édesanyját is soraiban tudó – Fidesz-frakció szavazatai segítették hozzá a vevőt – derítette ki a 24.hu az önkormányzat június 25-ei testületi ülésének jegyzőkönyve nyomán.

Szágerné érintettsége okán, nem szavazott ennél az ingatlannál, de ez nem akadályozta a privatizálást, hiszen Szágerné nélkül is megvolt az eladáshoz szükséges kényelmes többség, mivel az V. kerületben a tíz Fidesz-KDNP-s képviselőre mindössze öt ellenzéki jut.

A Bajcsy-Zsilinszky út 76. szám alatti üzlethelyiséget eredetileg 59,15 millióra becsülték fel, de ebből lejött a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezmény, azaz csaknem 18 millió forint, így az végül 41,4 millióért lett a fideszes képviselő lányáé. Mivel az üzlet alapterülete 108 négyzetméter plusz 18  négyzetméter galéria, a Száger Anna tulajdonában álló Anemone Brigid Kft. 328 ezer forintos négyzetméteres áron jutott ingatlanhoz a Nyugati tér közvetlen szomszédságában.

A környéken általában bőven egymillió forint feletti négyzetméter áron hirdetnek üzleteket – persze nem az önkormányzat, hanem a piaci szereplők. Piaci áron ez az üzlet aligha kerülhetne kevesebbe százmilliónál, de a százötven milliós ár sem lenne teljesen elrugaszkodott.

A virágüzletet korábban bérelte a cég, és persze a bérleti díj is feltűnően alacsony volt, havi 260 ezer forint.

Az idén eddig csaknem 1,8 milliárd forintért privatizált már ingatlanokat a belvárosi önkormányzat.

Forrás: 24.hu