A háború addig tart, amíg az orosz erők teljesen ki nem szorulnak Ukrajna területéről

HírKlikk 2023. szeptember 20. 20:10 2023. szept. 20. 20:10

Ukrajna már visszaszerezte az oroszok által megszállt terület több mint felét, és a háború addig tart , amíg az orosz erők teljesen ki nem szorulnak Ukrajna területéről – mondta Mark Milley tábornok, az amerikai Vezérkari Főnökök Egyesített Bizottságának elnöke Németországban egy sajtóértekezleten. Milley arról számolt be, hogy az ukrán erők az oroszok által megszállt ukrán területek 54 százalékát szabadították már fel, és továbbra is náluk van a stratégiai kezdeményezés.

A sajtóértekezletet abból az alkalomból tartották, hogy több mint ötven ország képviselői gyűltek össze az úgynevezett Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport keretében, ahol a résztvevők arról döntenek, mivel tudnak hozzájárulni Ukrajna támogatásához. Lloyd Austin védelmi miniszter azt hangsúlyozta, hogy Ukrajnának több légvédelmi rendszerre van szüksége, és kijelentette, hogy a régen ígért M1 Abrams tankok „hamarosan megérkeznek”.

Milley tábornok kifejtette: nem meglepő, hogy az ukrán ellenoffenzíva a vártnál lassabban halad. Rámutatott: az ukrán erők erősen védett és beásott állások ellen küzdenek, de áttörték e védelmi vonalak több szintjét is, miközben megőrizték harci erejüket, és semmi jelét nem adják annak, hogy télen abba akarnák hagyni az offenzívát.

A Yahoo által közölt cikk figyelmeztetett arra is, hogy a lassú haladás ugyan nem meglepetés, de éppen olyan időpontban jelentkezik, amikor az amerikai Capitóliumon kihívás érheti az Ukrajna támogatására irányuló politikai akaratot, és erre több példát is felhozott.

Milley, aki a tervek szerint a hónap végén nyugállományba vonul, kijelentette, „Az Egyesült Államok és szövetségesei gazdagok, nagy a hatalmuk, és jelentős katonai forrásokkal rendelkeznek, amelyek képesek fenntartani ezt a harcot – amint Biden elnök mondta –, amíg csak kell”.

Leszögezte, „Szerintem ez a támadás az egyik legsúlyosabb stratégiai hiba volt, amelyet Oroszország valaha is elkövetett, amikor behatolt egy olyan országba, amely szabad és független volt, és ez az ország nem adja fel, amíg újra szabad és független nem lesz”.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom