A Jobbik azonnali támogatást követel a sportolóknak

HírKlikk 2021. február 26. 17:10 2021. feb. 26. 17:10

A Jobbik azt követeli, hogy a koronavírus-járvány utáni újranyitáskor kapjanak azonnali támogatást az amatőr sportolók, az edzők és a szabadidőközpontok.

Pénteki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hangsúlyozta, az általuk elképzelt rendszerben induláskor tíz-, majd havonta öt-ötezer forintot adnának sportbérletre és személyi edző szolgáltatására beváltható utalványban.

Annak fontosságáról beszélt, hogy a milliós keresetű profik után a „tipikus élethelyzetben lévő” amatőr sportolókat és az edzőket is támogassa a kormány.

A Jobbik alelnöke szerint mindenkit segíteni kell anyagilag, aki fejleszti saját egészségét, már csak azért is, mert ezzel egyben csökkenti a társadalombiztosítás várható kiadásait.

A járványhelyzet okozta válság legsötétebb hetei talán még előttünk állnak – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, aki elengedhetetlennek nevezte a kieső munkabérek pótlását minden ágazatban, akárcsak a szociális szempontból nehéz helyzetbe kerültek megsegítését.

Hozzátette: már most elő kell készíteni a lépcsőzetes, átgondolt újranyitást, támogatva az amatőr sport „durván elhanyagolt” területét is.

Forrás: MTI