A kormány hallgasson Müller Cecília tiszti főorvos szavaira is

HírKlikk 2020. november 22. 05:05 2020. nov. 22. 05:05

A koronavírus hatására a folyamatosan emelkednek az élelmiszer árak és ez különösen igaz a gyümölcsökre.

A Mérce számol be arról, hogy a szakemberek szerint, ez a trend előreláthatólag a jövő év közepéig folytatódni is fog, így a tiszti főorvos által is javasolt napi gyümölcsfogyasztás mindenki számára elérhetővé tételében a kormánynak is cselekednie kell.

„Kósa Lajos, a Fidesz képviselője az Országgyűlés pénteki plenáris ülésén kijelentette, hogy megítélése szerint a szódavíz alapvető élelmiszernek számít. Az LMP szívesen belevenné a szikvizet az alapvető élelmiszerek sorába, ha a Fidesz ugyanezt megtenné a magyar zöldségek és gyümölcsök esetében” – fogalmaz Csarádi Antal az  ugytudjuk.hu-hoz eljutatott közleményében.

Az országgyűlési képviselő hozzáteszi, hogy készek együttműködni a kormánnyal az alapvető élelmiszerek és gyümölcsök áfájának csökkentésében, azért, hogy mindenki számára elérhető áron lehessen kapni ezeket a termékeket.

„A kormány hallgasson Müller Cecília tiszti főorvos szavaira is, aki napi három almát tanácsol fejenként járványhelyzetben elfogyasztani. A kormányon a sor, hogy ezt az áfacsökkentéssel elérhetővé tegye a magyar emberek számára” – nyomatékosítja álláspontját Csarádi.

Az LMP még augusztusban kezdeményezte, hogy a kormány csökkentse öt százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját a jelenlegi 27 százalékról.

Forrás: Mérce