A leggazdagabb magyar egy csaló

HírKlikk 2024. szeptember 20. 14:05 2024. szept. 20. 14:05

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, egy Máltán élő magyar vállalkozó, T. János György 2023 utolsó napjaiban két vállalatban is több ezer milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre. Elvileg több pénze van, mint az eddig ismert 100 leggazdagabb magyarnak összesen.

T. János György ezt a sok ezer milliárdot állítólag brazil LTN állam kötvényekben tartotta. Nemrég a G7 megkérdezte erről a Brazil Nemzeti Kincstárt, amely azt válaszolta: „a dokumentumok, amelyeket állítólag a Nemzeti Kincstár, a Brazil Központi Bank és a Brazil Szövetségi Adóhivatal állított ki, hamisak. A Nemzeti Kincstár nem állít ki ilyen dokumentumokat. Ez csalás”.

A laphoz is eljutott dokumentumok valóban hamisak, ráadásul egy, a 2010-es években felszámolt brazil bűnbanda működéséhez kötődhetnek.

A két vállalatba T. János György együttesen csaknem 13,5 ezer milliárd forintnyi vagyont tett be. Ez több, mint a 100 leggazdagabb magyar együttes vagyona, a Mol piaci értékének durván hétszerese, a teljes hazai GDP-nek pedig nagyjából ötöde.

A Brazil Államkincstár közölte, hogy „a 70-es években léteztek papír alapú LTN-ek, de rendkívül rövid, 1 évet meg nem haladó futamidővel. Ezeket az értékpapírokat visszaváltották/kifizették a tulajdonosoknak. Azok az értékpapírok, amelyeket a tulajdonosok a lejáratukat követő 5 éven belül nem mutattak be, elvesztették értéküket.”

A brazil hatóságok szerint „minden, ezekkel a papírokkal kapcsolatos dokumentumot csalásnak kell tekinteni”

Forrás: G7


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom