A lengyelek vesztesnek érzik magukat

HírKlikk 2020. december 12. 19:45 2020. dec. 12. 19:45

A lengyel sajtó szerint a lengyel miniszterelnök veszített, amíg az EU nyert.

„Az uniós pénzalapok elfogadása körüli harc legnagyobb nyertese Európa, mert a vétófenyegetés, amivel Magyarország és Lengyelország zsarolta az EU-t, eloszlott, így eurómilliárdok mehetnek oda, ahol szükség van rájuk” – idézte a lengyel onet.pl portált a Napi.hu, amely a magyar kormányfőt is nyertesnek látja, amíg a lengyel vezetőt vesztesnek.

A portál szerint az egyezség másik győztese Orbán Viktor, aki időt nyert, mert nem fogják alkalmazni Magyarországgal szemben a 2022-es választásokig. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök viszont csak veszített, mert az időnyereséggel nem sokra megy.

A lengyel szerző szerint a jogállamisági követelményeket a magyar kormány miatt vezették be, amelyet korruptnak tartanak. Lengyelországot Brüsszelben úgy kezelik, mint a pénzek tisztességes felhasználóját. Így aztán rossz fényt vet rá, hogy a magyar vezetővel együtt fenyegetőzött vétóval a jogállamisággal szemben.

A lengyel kormányfőnek ráadásul szembe kell néznie azzal, hogy a fő ellenfele Zbigniew Ziobro szerint nagy hiba volt jogi biztosítás nélkül elfogadni a kompromisszumot.

Forrás: Napi.hu