A Mazsihisz is elítélte Demeter Szilárd gázkamrás sorosozását

HírKlikk 2020. november 29. 07:00 2020. nov. 29. 07:00

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége hangsúlyozta, hogy Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan.

A Mazshisz közleménye szerint:

Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan. Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt.

„Európát Soros György gázkamrájának” nevezni a holokauszt relativizálásának tankönyvi esete, ennélfogva nem egyeztethető össze az antiszemitizmus minden formája ellen meghirdetett kormányzati zéró toleranciával. A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjétől súlyos felelőtlenség létező előítéletekre rájátszani.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szerint Demeter Szilárdnak az origo.hu honlapon megjelent írása vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára.

A legnagyobb magyarországi zsidó szervezet Demeter Szilárdnak arra az Origón közölt írására reagált, amelyről mi is beszámoltunk, és amely ellen már sokan tiltakoztak.