A minisztérium szerint nem gond a hideg a baleseti intézetben

HírKlikk 2021. február 15. 08:55 2021. feb. 15. 08:55

Az EMMI szerint ugyanis csak évente egyszer, a nagy hidegben van hideg a baleseti intézetben.

Mint arról a Népszava híre alapján mi is beszámoltunk, a baleseti intézet épületének északi oldalán több osztályon napok óta 10 fokos hőmérsékletben, illetve olykor még ennél hidegebb helyiségekben dolgoznak az orvosok és az ápolók, mert nem zárnak rendesen az ablakok. Több beteget költöztetni is kellett.

Az ATV Híradó kérdésére válaszolva az EMMI azt írta: „az épület hőmegtartó képességét kizárólag az extrém időjárási körülmények teszik próbára (országos hidegrekord, szeles idő), amely jellemzően évente egyetlen alkalommal fordul elő".

A minisztérium szerint „a 40-es években épült Manninger Jenő Baleseti Intézet épületét akkoriban Európa legmodernebb épületei közé tartozott. A 80-as évek állagmegóvó felújítása óta azonban mára a nyílászáró rendszer korszerűtlenné vált a 2–7. emeletek között, ezért a neurológiai osztályon már elvégezték a részleges szigetelést."

„Az Országos Kórházi Főigazgatóság a közeljövőben felméri a kórházi épületek állapotát, és az elkészített kataszter alapján dönt a legszükségesebb infrastruktúra fejlesztések megvalósításáról."

Forrás: ATV/Hírklikk