Fagyoskodnak a baleseti intézet dolgozói

HírKlikk 2021. február 14. 11:50 2021. feb. 14. 11:50

Mert rosszak a nyílászárók és kifűthetetlenek a helyiségek. 

A betegek költöztetésével és olajradiátorok bevetésével próbálják óvni a pácienseket az épületbe is betörő hideghullámtól a baleseti intézetben. Az épület északi oldalán több osztályon napok óta 10 fokos hőmérsékletben, illetve olykor még ennél hidegebb helyiségekben dolgoznak az orvosok és az ápolók – tudta meg a Népszava.

Kifűthetetlenek a helyiségek, mert nem zárnak rendesen az ablakok. A kórház egy részén pulóverben, sálban, kiskabátban lehet csak megmaradni. A Népszavának az egyik orvos arról mesélt, vannak kórtermek, amelyekben viszonylag elviselhető a hőmérséklet de még mindegyik így sem használható, éppen ezért, több beteget költöztetni is kellett. A gyermekosztályon se jobb a helyzet, oda a dolgozók vittek olajradiátorokat, de ez sem megoldás, mert az elektromos hálózat nem bírja a gyűrődést. 

A lap szerint hiába jelzi a kórházvezetés évek óta, hogy ki kellene cserélni a nyílászárókat, egyelőre ez várat magára és amint mínusz öt fok alá csökken a hőmérséklet, kifűthetetlenné válik az épület, amely utoljára 1984-ben kapott teljes felújítást.

Forrás: Népszava