A rendőrség iratokat foglalt le a Nemzeti Választási Irodánál

HírKlikk 2024. szeptember 6. 19:30 2024. szept. 6. 19:30

A feljelentés szerint fideszes szavazatszámlálók manipulált iratokkal támogatták Vitézy fellebbezését.

„A rendőrség a tegnapi napon foglalta le a Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt fellebbezéséhez benyújtott valamennyi, nyomozáshoz szükséges iratot.” Ezt a választ kapta az Átlátszó pénteken a Nemzeti Választási Iroda sajtóosztályától az üggyel kapcsolatos érdeklődésére.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Vitézyék indítványának mellékletében szereplő űrlapokról néhol a tanúk is lemaradtak, az sem derül ki mindegyikről, hogy melyik párt delegáltja volt a nyilatkozattévő, de ahol igen, ott a Fideszt nevezik meg. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) mégis mindenféle ellenőrzés nélkül bizonyítékként fogadta el az egy kaptafára készült bejelentéseket, és ezekre alapozta az újraszámolásról szóló döntését.

A portál olvasója a Kimittud közadatigénylő-portálon keresztül szerezte meg Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltnek az érvénytelen szavazatok újraszámolására vonatkozó beadványát, és adatelemzéssel kiderítette, hogy az abban szereplő 226 szavazatszámláló bizottsági tagi nyilatkozat közül legalább 128 valótlan tényállításokat tartalmaz, mert az újraszámolásokon ezekben a szavazókörzetekben nem találtak tévesen érvénytelenített szavazólapokat.

Forrás: atlatszo.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom