A szolnoki ellenzéki többség kezébe veszi a várost - nem lesz előválasztás

HírKlikk 2019. augusztus 3. 18:00 2019. aug. 3. 18:00

Nem lesz előválasztás Szolnokon, erről állapodott meg hét ellenzéki párt és civil szervezet szombaton – közölte Lukácsi Katalin, az egyik lehetséges összellenzéki polgármesterjelölt. A városban az elmúlt hetekben megosztott volt az ellenzék.

A Momentum, a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa (MMM) és helyi szervezet, Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület, valamint a jobbikosok egy csoportja Lukácsit támogatta, az MSZP, a DK, az LMP és a helyi jobbikosok másik része pedig a szocialista Radócz Zoltán indulását szerette volna. Ezért eddig úgy tűnt, a két jelölt között előválasztás dönt - írja az index.hu.

Az előválasztást augusztus 12-15. között tartották volna a korábban nyilvánosságra került információk szerint. Azonban Lukácsi Katalin szombat délután posztolta a Facebookon, hogy a hét szervezet megállapodott, majd pár órával később Radócz Zoltán is ugyanezt:
 
"A mai tárgyaláson a szolnoki DK-Jobbik-LMP-Momentum-MMM-MSZP-Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület megállapodtak abban, hogy tárgyalásokkal oldják föl az elmúlt napok vitáit. Egyúttal megállapodtak abban is, hogy nem lesz előválasztás.
 
Mindenki egyetért, hogy a viták elrendezése után, egy célunk van, hogy egy élhető, fejlődő Szolnokért dolgozzunk. Közösen megtanulva, hogy hogyan lehet egy jó csapatként a Szolnokiakat szolgálva együttműködni.
 
Természetesen együtt indulunk az őszi önkormányzati választásokon közös polgármesterjelölttel és 12 közös egyéni önkormányzati képviselőjelölttel."