A vasalódeszkás tanárt megalázó tankerületi igazgató távozik

HírKlikk 2020. június 14. 09:20 2020. jún. 14. 09:20

A Promenad.hu információi szerint lemondott a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője. Az ügy előzményeit egy videó váltotta ki, amelyet a férfi készített és rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert.

Ebben humoros módon szerette volna motiválni diákjait a gimnáziumi tanár a karanténoktatás kezdetekor. Elővett egy vasalódeszkát és azon mutatott be úszógyakorlatokat.  A tankerületi igazgató azonban nem díjazta. A tanárt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, csoportjától eltiltotta és minden nap bekérték tőle a tananyagot. A pedagógus elleni antihumánus szankció országos szolidaritást váltott ki az online térben.

Balázs Józsefnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki. Ilyen volt a szentesi gimnázium felvételi feltételeinek utólagos módosítása, majd a makói vasalódeszkás testnevelő tanár elleni fellépése.

Utóbbi ügyben az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos ombudsman is vizsgálatot indított.

A 168ora.hu értesülése szerint, Balázs József most a hétvégén, június 15-i hatállyal nyújtotta be lemondását. A Magyar Nemzet úgy tudja, a Klebelsberg Központ azt közölte, amikor az ügy tudomásukra jutott, kérték a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert nem értenek egyet az eljárással, ám a tankerületi igazgató ezt nem tette meg.