Aki tud, segítsen Iványi Gáboréknak! Megmutatunk egy lehetőséget

NVZS 2021. február 24. 14:02 2021. feb. 24. 14:02

„Szégyenteljes és mélységesen felháborító az az igazságtalan és embertelen bánásmód, amit Iványi Gáborékkal szemben tanúsítanak. Ideje szembenéznünk a ténnyel, hogy az emberséges jogállam hiánya igenis a hétköznapok szintjén okoz emberi tragédiákat" – idézi Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő véleményét a kormány legújabb, Iványi Gáborék ellenes lépéséről az a közlemény, amely a peticio.com felületen jelent meg, s amely visszautal egy korábbi, hasonlóan aljas húzás után elindított akcióhoz, amikor a gázt akarták elvenni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség szociális létesítményeitől. Akkor sikerült megvédeni Iványiékat.

E sorok írásakor közel húszezernél tart a – Donáth Anna szavaival Iványiék melletti kiállásra és a megsegítésükre buzdító – nyilatkozat Facebook-megosztásainak a száma. Megosztotta azt például Alföldi Róbert, rögzítve egyben saját mondandóját is. A többi között azt írja, hogy az „...Iványi Gáborékkal történtek minek számítanak? Nem keresztényüldözésnek? Vagy van különbség keresztény és keresztény között? Szégyen! És valóban hívő keresztény magyar honfitársaim, ez rendben van így?”

Gábor György vallástörténész pedig úgy fogalmazott, „Nagyon sokat elárul, s 2022 után minden bizonnyal sok-sok pszichológiai és szociálpszichológiai disszertáció tárgya lesz, hogy miközben a diktátor rajongótábora és lakájsajtója felhorkan azonnal, mihelyst valaki diktátort merészel emlegetni, közben azonban – felettébb groteszk módon – maga a diktátor igazolja úton-útfélen saját diktátori jellemét és hajlamait az állandó és manifesztnek szánt figyelmeztető vagy nevelő célzatú cselekedeteivel: az Iványi Gábor elleni hadviselet ebben a tekintetben ugyanazt a tartalmat hordozza, ami a „mi nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk” kezdetű nagyszájú és ripacskodó mondattól az „arra vetemedünk, hogy elhallgattassuk” legvalóságosabb praxisáig ível...És ez az ő bűnben fogant és a romlottság minden állapotát felvonultató kereszténységük lényege, amely képzeletvilágnak annyi köze van a valósághoz, mint egy orgiáról menekülő, s ereszen aláereszkedő alkotmányozó fenéknek a jézusi tanításhoz”.

Magyar Bálint nemes egyszerűséggel csak annyit jegyzett meg, hogy „Milyen gazember Orbán, Balog és mindenki más, aki részt vett vagy vesz ebben az aljas történetben”.

Mint mi is beszámoltunk róla, másfél napja jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület Facebook oldalán a poszt arról, hogy anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei. A NAV ugyanis („meg sem várva azt, hogy az ítéletet kézhez kapjuk, vagy valamennyi jogi fórumon ügyünk végigfusson") a számlájukra terhelte azt a 246.131.000  forintos (benne 90. millió késedelmi büntetés) hátralékot, amely az egyes intézményeik bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelenti.„Azt az összeget, ami jogosan járna, és évek óta mégsem kapjuk meg, mi sem tudjuk visszafizetni járulék vagy más tartozás formájában” – szögezi le a közlemény, hozzátéve, „Feltevésünk – miszerint technikai számunk (0444) váratlan visszaadása mögött valamilyen taktikai megfontolás áll – sajnos beigazolódni látszik”.

Nem tudni persze, hogy a hazai és külföldi nyomás elegendő lesz-e ezúttal arra, hogy „megmentse” Iványi Gáborékat, akiket – saját megfogalmazásuk szerint – az fenyegeti, hogy „...akkor márciusban nem tudunk bért fizetni. Mintegy ezer munkavállaló és nagyjából ennyi család veszítheti el a munkalehetőségét, megélhetését, az ellátottainkról, intézményeinkről nem is beszélve”. Mindenesetre az őszi petícióhoz fűzött újabb közlemény alján ott van annak a mikéntje, hogyan lehet – adományokkal – segíteni a MET-et.

A magunk részéről mindenkit  arra buzdítunk, hogy ha csak teheti, segítsen, a többi között pénzadománnyal is!