Alkalmatlan, alkalmatlan, alkalmatlan, alkalmatlan, alkalmatlan, alkalmatlan...

Föld S. Péter 2019. november 12. 17:50 2019. nov. 12. 17:50

500 alkalommal írta le az önkormányzati választás utolsó hónapjában a Média Mértékelemző Műhely és az Euronews által megvizsgált öt lakájmédiás sajtótermék Karácsony Gergelyről, hogy alkalmatlan főpolgármesternek. Ám, mint láttuk, ez sem segített a Fidesz jelöltjének, Tarlós István alulmaradt, s ma már Karácsony Gergely vezeti Budapestet. A hazugság, ha sokszor elmondják, ideig-óráig hihetővé válhat, igazsággá soha.

Az önkormányzati választási kampányban a Fidesz hívószava az alkalmatlan szó lett. Mármint, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan főpolgármesternek. Valaki kitalálta ezt a Fideszben, egy okos grémium jóváhagyta, végül Orbán Viktor is rábólintott. Azzal mégsem lehetett hülyíteni a budapestieket, hogy Karácsony majd migránsokat telepít be a fővárosba. Kiröhögték volna, aki ilyet állít, igaz, az alkalmatlan szóval sem mentek sokra. A hazugságok terjesztésében - nem először újkori működése alatt -, ezúttal is az Origo járt az élen. Százötvenegyszer írtak a vizsgált időszakban a választásról, s e cikkekben 166-szor írták le Karácsonyról, hogy alkalmatlan. A hirado.hu, amely elvileg közszolgálati orgánum, s mint ilyennek, egyetlenegyszer sem szabadott volna véleményeznie a jelölteket, 108-szor írta le Karácsonyról, hogy alkalmatlan. (Volna itt dolga a médiahatóságnak!) Az adófizetők ugyanis évi 90 milliárd forintot fizetnek a közmédiának, de ezt a pénzt nem azért engedik kivenni a zsebükből, hogy a hirado.hu, vagy a Hazugsággyár bármely más termelési részlege az ő pénzükből a képükbe hazudjon.

Egy régi vicc jut az eszünkbe a felsült hazugsággyári akcióról. Móricka csúnyán beszél az iskolában és tegezi a tanárnőt. A tanárnőnek egy idő után elege lesz, és kiadja feladatul Mórickának, hogy másnapra írja le ötvenszer: nem beszélek csúnyán és nem tegezem a tanárnőt. Móricka másnap büszkén mutatja a füzetét: túlteljesítette a feladatot, mert nem ötvenszer, hanem százszor írta le, hogy nem beszélek csúnyán és nem tegezem a tanárnőt. A tanárnő nagyon elégedett, lám a pedagógia mégiscsak hatásos, de azért megkérdezi: Móricka, elég lett volna ötvenszer leírni. Miért írtad le százszor? Mire a válasz: hogy örüljél, bazd meg!

Ha most a lakájmédiások azt gondolják, hogy azért bukott el Tarlós, mert „támogatói” keveset, és rossz hatásfokkal hazudtak, muszáj kiábrándítanunk őket. Leírjuk ötvenszer, de ha nagyon kell, százszor: a hazugság, ha sokszor elmondják, hihetővé válhat ugyan, de igazsággá soha.