Antiszemitizmus miatt Pennsylvaniában lemondatták az egyetem elnökét

HírKlikk 2023. december 10. 11:55 2023. dec. 10. 11:55

Miután Elizabeth Magill, a Pennsylvaniai Egyetem elnöke nem volt hajlandó megmondani, hogy szankcionálják-e azokat a hallgatókat, akik zsidó származású csoporttársaikat zaklatják, bántalmazzák, vagy használják a „Folyótól a tengerig” jelmondatot, az elnököt lemondatták, de továbbra is az egyetem oktatója marad.

A Pennsylvaniai Egyetem a Harvarddal, a Columbiával és a Yale-lel együtt az Egyesült Államok egyik legrégebbi és legrangosabb egyeteme. A kampuszon a gázai-izraeli háború kezdete óta a BBC forrásai szerint megszaporodtak a zsidóellenes és az iszlamofób támadások. Magillt két zsidó diák perelte be, miután több szóbeli támadás is érte őket az egyetemen az elmúlt hetekben – írja a 444.

A meghallgatáson a republikánus kongresszusi képviselő, Elise Stefanik azt kérdezte Magilltől, hogy szerinte sérti-e az egyetem etikai kódexét „a zsidók népirtására való buzdítás”, amire az elnök azt felelte: az attól függ. Ebben csatlakoztak hozzá két másik top egyetem, a Harvard és az MIT elnökei is, akik szintén részt vettek a tárgyaláson. Magill videón kért bocsánatot a meghallgatáson elhangzottakért, és azzal védekezett, hogy az Egyesült Államok alkotmányával összhangban az egyetemen szólásszabadság van, a beszéd önmagában nem büntetendő.

Magill szavai miatt az egyetem egyik fő támogatója, a Stone Ridge Asset Management visszamondta százmillió dolláros szerződését az intézménnyel.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom