Átadták a Kispest új stadionját, ami a tervezett ár több, mint háromszorosából épült

HírKlikk 2021. július 25. 05:30 2021. júl. 25. 05:30

Felavatták a Bozsik Arénát. Az eredeti terv az volt, hogy 4,98 milliárd forintból lehet megépíteni, ehhez képest 17 milliárd forintba került, és a 2020-as átadási határidőből is jócskán kicsúsztak.

A stadion UEFA 4-es besorolást kapott, azaz a legmagasabb kategóriába sorolták – írta a hvg.hu. Az elszálló ár és az átadás csúszása mellett, azonban az avatómeccs sem volt problémamentes: az első félidő végéhez közeledve, a stadion felében elment a világítás.

A nyitómeccs az Európa Liga győztesét, a Villarrealt hívták, csakhogy a spanyol csapat pozitív koronavírustesztek miatt lemondta a következő egy hétre tervezett edzőmeccseit. Néhány órával később kiderült aztán, hogy sikerült megegyezni, így a Villarreal a harmadosztályú B-csapatát küldte Budapestre.

A stadionban egyébként már tartottak meccseket, idén márciusban a Kispest NB III-as B-csapata és a Szekszárd játszotta a tesztmeccset, majd az U21-es Európa-bajnokság három meccsét is ott rendezték, miközben a Kispest az MTK stadionjában, albérletben játszotta a hazai bajnoki meccseit.

Gól nélküli döntetlen a stadionavató mérkőzésén

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata az avatómérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a spanyol Villarreal tartalékgárdájával.

A Honvéd 1084 nap után játszhatott mérkőzést ismét a saját stadionjában Kispesten: 2018. augusztus 5-én a Paksot fogadta az OTP Bank Ligában. Azóta többnyire az MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vendégeskedett, mint pályaválasztó. A 2021/22-es szezontól azonban újra Kispesten vívja hazai találkozóit, és jövő szombaton az OTP Bank Liga első fordulójában az újonc Debreceni VSC-t fogadja.

Forrás: hvg.hu