Átfogó támadás a kultúra ellen

HírKlikk 2019. december 12. 18:40 2019. dec. 12. 18:40

A manipuláció csimborasszójának minősítette a Wiener Zeitung, azaz Bécs város lapja azt, hogy Kocsis Máté a színházak erősebb ellenőrzésének szükségességét – a szexuális zaklatások miatt három színházban is kirobbant botrányokkal indokolta, és ezzel a közönség #meetoo ügyekkel kapcsolatos érzékenységére spekulált.  

A botrányok közül három évekkel ezelőtt zajlott. Kocsis állításaival ellentétben, mindhárom színház elbocsátotta a tetteseket, s ezzel bebizonyította, hogy nagyon is képes kezelni az ilyen ügyeket. 

A cikk ismertette a jogszabályban foglaltakat, és számos más orgánumhoz hasonlóan, megállapította: az állami média „gleichschaltolása” (azaz uniformizálása), a magánmédia gazdasági trükkökkel való pórázra kötése, a liberális CEU nemzetközi részének elűzése után a jelek szerint ez Orbán legátfogóbb támadása a kulturális élet ellen. 

„Nagyon sok elemző indul ki abból, hogy ez Orbán őszi önkormányzati választáson elszenvedett vereségek miatti bosszúja” – írta a lap. A cikk egyébként részletesen szólt a jogszabályról, és beszámolt a Madách téri tüntetésről is, külön kitérve Pintér Béla beszédére. 

 
Forrás: Hírklikk