Átmenetileg szünetel a meteorológiai előrejelzés, veszélyben a tűzijáték 

HírKlikk 2024. augusztus 20. 10:20 2024. aug. 20. 10:20

Délután érkezhetnek a záporok, ekkor pöröghet fel a gomolyfelhő-képződés, főleg az ország északnyugati részén – írta kedden reggel a HungaroMet Nonprofit Zrt. a Facebook oldalán. Nem sokkal később bejelentették: „Technikai problémák miatt jelenleg nem frissülnek a produktumaink! Dolgoznak a hiba elhárításán.” Kovács Zoltán, a nemzeti ünnepért is felelős  államtitkár szerint benne van a pakliban, hogy elmarad az estére tervezett tűzijáték.

Az egyelőre nem világos, hogy a HungariMet mely „produktumai” nem frissülnek – írta a hvg.hu, amely megjegyzi, hogy a cég nem sokkal a hibát jelző poszt előtt még arról posztolt, hogy „Elsősorban a Nyugat-, Észak-Dunántúlon, Pest megyében és környékén, valamint az Északi-középhegység nyugati részein valószínű a délutáni, esti órákban akár ismétlődő jelleggel is zápor, zivatar. Utóbbiak elsődleges kísérőjelensége a felhőszakadás lehet, de jégeső és viharos széllökések is lehetnek. A legkisebb eséllyel a Tiszántúlon lehet csapadék.” 

Az, hogy milyen időjárás lesz, ma elsősorban az esti budapesti tűzijáték miatt érdekes, hiszen korábban már előfordult, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat viharjelzése miatt egy héttel eltolták azt. Vihar akkor nem volt, de Palkovics László akkor még miniszterként kirúgta a meteorológiai szolgálat vezérkarát. Az most sem kizárt, hogy lefújják a tűzijátékot, legalábbis az azért felelős Kovács Zoltán államtitkár szerint.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom